Πολλούς λόγους για να αισθάνεται υπερήφανη είναι η ομάδα της Olivartia LTD, μετά και την μεγάλη διάκριση που απέσπασε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Hygeia” στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό “New York International Olive Oil Competition 2023”.

Ειδικότερα, το “Hygeia” ανακηρύχθηκε ως ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο για το 2023 (World’s Best Olive Oils for 2023) λαμβάνοντας Silver βραβείο στο πλαίσιο του διαγωνισμού NYIOOC

Olivartia Hygeia

Να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου NYIOOC χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος και πιο διάσημος για την ποιότητα ελαιόλαδου και η λίστα των νικητών συνιστά έναν έγκυρο οδηγό για τα κορυφαία ελαιόλαδα του κόσμου.

Με αφορμή την εν λόγω βράβευση, η ομάδα της Olivartia* αναφέρει:

«Το ελαιόλαδο είναι μία από τις κύριες τροφές και χαρακτηρίζουν την κουζίνα μας. Η εμπορία του είναι ένα από τα κύρια εισοδήματα των Ελλήνων παραγωγών. Είμαστε περήφανοι για την καλή ποιότητα ελαιολάδου που παράγει η Ελληνική γη.
Η διακίνηση του και η πορεία του ελαιολάδου από το χωράφι στο πιάτο διακρίνεται σε τέσσερα στάδια. Τέσσερα στάδια που λειτουργούν σαν γρανάζια ενός μεγαλύτερου μηχανισμού και το καθένα ανεξάρτητο από το άλλο. Τέσσερα γρανάζια που θα πρέπει και να λειτουργούν άψογα ώστε το τελικό προϊόν να μπορεί να χαρακτηρίζεται άψογο.

Το πρώτο στάδιο είναι η παραγωγή του ελαιοκάρπου από τον παραγωγό στο χωράφι.
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό του ελαιουργείου όπου από τον ελαιόκαρπο θα παραχθεί ελαιόλαδο.
Το τρίτο στάδιο είναι αυτό της της αποθήκευσης και της συσκευασίας του και τέλος η λιανική πώληση και κατανάλωση.

Το κάθε στάδιο είναι κρίσιμο για την ποιότητα του ελαιολάδου και υπάρχουν παράμετροι που μπορούν να αλλοιώσουν το προϊόν σε κάθε στάδιο. Για το λόγο αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι σε κάθε στάδιο οφείλουν να τηρούν τις σωστές πρακτικές ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη ποιότητα του προϊόντος κατά την τελική χρήση.

Η OLIVARTIA LTD έχοντας πολυετή εμπειρία στην διαχείριση του ελαιολάδου κάνει αισθητή την παρουσία της σε διεθνής διαγωνισμούς και πλέον διακρίνεται για την ποιότητα των ελαιολάδων που διακινεί.

Olivartia Hygeia

Η OLIVARTIA LTD συνεργάζεται με ελαιοπαραγωγούς που μετά από εκπαίδευση καθιέρωσαν ορθές γεωργικές πρακτικές. Με την συνεχή επίβλεψη και συνεχείς προτροπές σε όλη την καλλιεργητική περίοδο παράχθηκε ελαιόκαρπος που δεν είχε ποιοτικά προβλήματα. Ποιοτικά προβλήματα που θα προέρχονταν από την όποια τροφοπενία ή εντομοπροσβολή και μυκητολογικές προσβολές. Οι μετασυλλεκτικοί χειρισμοί όπως η καθαριότητα σε όλα τα στάδια η άμεση μεταφορά του ελαιοκάρπου και ελαιοποίηση του στο ελαιουργείο καθώς και η συνολικότερη διαχείριση του παραχθέντος ελαιολάδου ήταν η εγγύηση μιας καλής σοδειάς. Μια σοδιά που θέτει τα θεμέλια για την επανάληψη της επιτυχίας,

Ο έλεγχος από το πρώτο στάδιο έως το τελευταίο και η καθιέρωση ορθών πρακτικών σε κάθε σημείο της παραγωγής αποφέρουν αποτελέσματα. Η παραπάνω συνταγή είναι απλή και γνωστή σε όλους αλλά δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί από τους πάντες. Με την απαραίτητη τεχνογνωσία, με το μεράκι, την αγάπη για το προϊόν και την τόλμη για να φτάσουμε ψηλά μπορέσαμε να φτιάξουμε ένα προϊόν που να διακρίνεται σε ένα διαγωνισμό όπως αυτός της Νέας Υόρκης.

Το άρωμα του ελαιολάδου με την γευστική ισορροπία που το διακρίνει, με την πληρότητα στην γεύση και την ευχάριστη αίσθηση που μένει στον καταναλωτή, κάνει το προϊόν να χαρακτηρίζεται από μια μοναδική αρμονία. Μια αρμονία που συνδυάζει το οπτικό ερέθισμα με το οσφρητικό και το γευστικό Μια αρμονία που  καταλήγει σε ένα χαμόγελο όταν έρθει η ώρα το ελαιόλαδο να καταναλωθεί. Ένα χαμόγελο που δεν μπορεί να το δώσει η κατανάλωση απλών συμβατικών προϊόντων. Είναι η ικανοποίηση ότι ο στόχος όλων των εμπλεκομένων έχει επιτευχθεί.»

olivartia

*Η ομάδα της Olivartia:

Ξυλούρης Γεώργιος Βενιζέλου

Featured Image

Αρχάβλης Ελευθέριος

Ανωγειανάκη Μαρία

Καραϊσκάκης Αλέξανδρος

Καψάλη Κλειώ

Σηφάκη Ευανθία

Κακουλάκη Μαρία

Λαυρεντίου Εμμανουήλ

Σμαραγδάκης Ιωάννης

Ξυλούρης Γεώργιος Κων/νου

Featured Image