Εφαρμογή κινητών φυτοπροστασίας για όλες τις καλλιέργειες στην Ελλάδα, το νέο εργαλείο του Λαρισαίου Χρήστου Αποστόλου

Ο Λαρισαίος φοιτητής Χρήστος Αποστόλου, που έφτιαξε … ένα ”γεωπόνο τσέπης” στο κινητό μας

Ένας πλήρης οδηγός, μέσω της εφαρμογής Counter Agriculture, που έχει ως στόχο να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους γεωπόνους όσο και για τους παραγωγούς, είναι πλέον διαθέσιμος για κατέβασμα από το διαδίκτυο, δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν άμεση ενημέρωση και βοήθεια, σχετικά με την πλήρη φυτοπροστασία των καλλιεργειών με πληροφορίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Την εφαρμογή μπορεί να τη βρει κάποιος, δωρεάν, στο παρακάτω link www.christosapostoloudev.eu/counteragriculture .

O νεαρός, ανήσυχο πνεύμα, είχε ξεκινήσει πιλοτικά την εφαρμογή ένα χρόνο πριν, ενώ τώρα που η εφαρμογή έχει ολοκληρωθεί, μετρά ήδη πάνω από 10.000 ακολούθους.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ” μέσω της εφαρμογής ένας γεωπόνος και ένας γεωργός μπορούν να ενημερωθούν σε σχέση με την καταπολέμηση και την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία διάφορων καλλιεργειών. Προς το παρόν, η εφαρμογή υποστηρίζει 55 καλλιέργειες, αλλά κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα προστεθούν ακόμα περισσότερες ”.

Featured Image

Ταυτόχρονα η εφαρμογή, αποτελεί μια βάση δεδομένων στην οποία κάθε γεωπόνος και κάθε γεωργός θα μπορεί να καταθέτει επιπλέον τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ηλεκτρονικό βιβλίο που ο καθένας θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του οποιαδήποτε στιγμή, έτσι ώστε να ανατρέξει στις πληροφορίες που χρειάζεται.

”μέσω της εφαρμογής ένας γεωπόνος και ένας γεωργός μπορούν να ενημερωθούν σε σχέση με την καταπολέμηση και την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία διάφορων καλλιεργειών. Προς το παρόν, η εφαρμογή υποστηρίζει 55 καλλιέργειες, αλλά κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα προστεθούν ακόμα περισσότερες”

Η ενημέρωση πάνω στην ολοκληρωμένη φυτοπροστασία και καταπολέμηση προς το παρόν επιτυγχάνεται μέσω των λεκτικών πληροφοριών, αλλά αργότερα θα προστεθεί και μια μεγάλη βάση δεδομένων από εικόνες που θα μπορούν να δοθούν από γεωπόνους, γεωργούς και φορείς, όπως τα πανεπιστήμια.

” Γνωρίζουμε ότι κάθε περιοχή διαθέτει τα δικά της προβλήματα, είτε αυτά είναι εντονότερα από κάποια άλλη, είτε πιο σπάνια. Για παράδειγμα, η κατάθεση σχολίων για το που εμφανίζονται περισσότερο μερικές ασθένειες, θα βοηθήσει πολύ έτσι ώστε να συγκεντρωθούν απόψεις και εμπειρίες που αργότερα θα αποτελέσουν αρωγό στη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ γεωργών και γεωπόνων ”.   

ΠΗΓΗ……….https://giorgoskatsadonis.blogspot.com/