Κοινή δήλωση του τομεάρχη και της αν. τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ελάχιστες ώρες μετά το δραματικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλονίζει όλη την χώρα με δεκάδες νεκρούς, κυρίως νέα παιδιά φοιτητές, που χάθηκαν άδικα και με τραγικό τρόπο, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, φορέα εποπτευόμενου από το ΥΠΑΑΤ, με θέμα την απευθείας ανάθεση άλλης μιας εργολαβίας, σημειώνουν με κοινή δήλωσή τους οι Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνουν ότι στη συνεδρίαση με αρ.273/01-03-2023 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ το 4ο θέμα αφορούσε την  Παροχή Υπηρεσιών προσαρμογής της ΕΑΕ 2022 ώστε να παραληφθούν οι ΕΑΕ 2023 με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, προϋπολογισμού έως του ποσού των 30.000,00€ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. (24%).

Να σημειωθεί ότι οι Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου, με επίκαιρες ερωτήσεις τους ζητούσαν εξηγήσεις για τις απευθείας αναθέσεις, επισημαίνοντας ότι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έγινε ούτε μια προσπάθεια διενέργειας διεθνούς ηλεκτρονικού και ανοικτού διαγωνισμού.
«Την ώρα που ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποστελεχώνεται και βρίσκεται σε περιδίνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ αποχωρεί πιστή στην λογική των απευθείας αναθέσεων. Τα μεγάλα ζητούμενα είναι τι θα αφήσει πίσω της  και πόσο θα έχει χρεώσει και πάλι την χώρα και στον πρωτογενή τομέα», σημειώνουν Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ