Εντός Ιουνίου θα ανακοινωθεί ο επόμενος τρόπος στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, όπως γνωστοποίησε ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status (107.7) . “Είναι αναγκαίο να στηρίξουμε ειδικά τους κτηνοτρόφους γιατί η  απώλεια οποιοδήποτε ζωικού κεφαλαίου είναι δύσκολο να ανακτηθεί”, συμπλήρωσε.

Επίσης μίλησε και για το πετρέλαιο. ” Ως προς το πετρέλαιο, υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, η οποία έχει αποφασιστεί να γίνει τέλος Οκτωβρίου  δηλαδή με την ολοκλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ και της εκκαθάρισης των δηλώσεων του καθενός, γιατί πρέπει να δούμε τι έχει δηλώσει ως καλλιέργεια και τι καλλιέργησε.

 Άρα αναζητούμε συνεχώς τρόπους να στηρίξουμε πραγματικά αυτό το διάστημα τον πρωτογενή τομέα, ευελπιστώντας όμως ότι από τον επόμενο μήνα με τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έρχεται και στους αγροτικούς παραγωγικούς τομείς -να μπορέσουμε να έχουμε και μια αποκλιμάκωση των τιμών”, τόνισε ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ