Σε παρέμβασή του στην 3η συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Β. Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18 έως 20 Μαρτίου στην Αγ. Άννα, παρουσία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας κ. Σταύρου Μπένου ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας, κ.Σίμος Κεδίκογλου, μίλησε αρχικά για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής η οποία υλοποιείται χάρη στην ενεργοποίηση του κληροδοτήματος «ΤΑΣΟΥΛΑ» και σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Δήμο Ιστιαίας, τονίζοντας ότι  «Θα δημιουργήσουμε μια πρωτοποριακή Σχολή, όχι μόνο όσον αφορά την εξέλιξη των μεθόδων καλλιέργειας. Πρέπει να δώσουμε και στοιχεία επιχειρηματικότητας, γιατί ο αγρότης πρέπει να γίνει επιχειρηματίας στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Σημειώνεται ότι ο πρώην Νομάρχης Εύβοιας Νίκος Παπανδρέου, είχε ζητήσει με επιστολή του στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου, την άμεση ίδρυση ΔΙΕΚ Αγροτικού Τομέα στην Βόρεια και Κεντρική Εύβοια Εύβοια. Το κείμενο της επιστολής του ήταν “

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 με επιστολή μας στον ημερήσιο τύπο προτείναμε μεταξύ άλλων προτάσεων την ενεργοποίηση του κληροδοτήματος «ΤΑΣΟΥΛΑ» για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στην Βόρεια Εύβοια.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για το έτος 2021-2022 θα λειτουργήσει με πρωινό ωράριο έξι Δημόσια ΙΕΚ Αγροτικής Εκπαίδευσης στις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Hρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων με επτά ειδικότητες:

1) Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
2) Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη
3) Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας
4) Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων
5) Διαχειριστής Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων
6) Τεχνικός Εγκαταστάσεων σε έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος
7) Τεχνικός Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογές σε ξύλινες κατασκευές.

Featured Image

Προτείνουμε να λειτουργήσει και το ΕΒΔΟΜΟ ΔΙΕΚ στην κατεστραμμένη από τις πυρκαγιές Β-Κ Εύβοια.

Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και διαρκεί πέντε εξάμηνα. Με δαπάνες του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και παρέχονται δωρεάν στέγαση και σίτιση σε αριθμό σπουδαστών ανά ΔΙΕΚ. Παρέχονται επίσης, σπουδές για μια σύγχρονη αγροτική εκπαίδευση σε νέους που θέλουν και πρέπει να ασχοληθούν σε Εκμεταλλεύσεις και Επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα. Οι αρμόδιοι υπεύθυνοι της Εύβοιας πήραν χαμπάρι τι γίνεται; Και εάν ναι, τότε τι κάνουν;”

Από ό,τι φαίνεται δεν θα χρειαστεί “νέα επιστολή υπενθύμισης” των εξαγγελιών. Ίδωμεν.

Agrogata