Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη και την ανοικτή πολιτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα (18:30) της Παρασκευής στο κλειστό γυμναστήριο, με νεότερες πληροφορίες να θέλουν τον πρωθυπουργό να βρίσκεται στη Λάρισα από το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με τη χθεσινή λιτή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεπτόταν τη Λάρισα αυθημερόν, ωστόσο το πρόγραμμα της σειράς των περιοδειών του πρωθυπουργού προβλέπει την άφιξή του στην πόλη μία μέρα νωρίτερα.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού -πέρα της δεδομένης πολιτικής ομιλίας στο Αλκαζάρ- ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά επαφών, αρχής γενομένης από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και αναμένεται να επισκεφθεί σεισμόπληκτη περιοχή του Τυρνάβου.

Την Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται αρχικά να βρεθεί στον Πλατύκαμπο, όπου θα επισκεφθεί τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό, που με την καλλιέργεια σκόρδου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της ιαπωνικής αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνάντηση, θα είναι η μοναδική του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, επαφή με τους αγρότες των μπλόκων δεν πρόκειται να υπάρξει, καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν ότι και ο διάλογος έχει εξαντληθεί με την προ εβδομάδας συνάντηση στο Μαξίμου και τα δημοσιοοικον0μικά περιθώρια δεν επιτρέπουν τη δεδομένη στιγμή οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

Όμως, αυτό που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι πέραν της μείωσης φόρων για συνεταιρισμένους και την επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου για όλο το 2023, μια έκτακτη ενίσχυση για όλες τις καλλιέργειες βάσει ΟΣΔΕ.

Featured Image

Μετά τον Πλατύκαμπο, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πάρκο Καινοτομίας Joist και θα ακολουθήσει συνάντηση με νέες και νέους σε κεντρικό καφέ της Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στη Λάρισα μπορεί να μην έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού μοτίβου των “μικρών ΔΕΘ” που έχει εισαγάγει η κυβέρνηση στην πορεία της προς τις εθνικές κάλπες, θα περιλαμβάνει σημαντική υπουργική παρουσία, με κυβερνητικά στελέχη -κάποια εκ των οποίων αναμένονται από την Πέμπτη ακόμη- να δίνουν το παρών σε σύσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το έργο που έχει συντελεστεί σε επίπεδο Θεσσαλίας από την κυβέρνηση και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για τη νέα τετραετία.

Newsroom Agronewsbomb