Η εξαγωγή καλαμποκιού από τη Βουλγαρία από την αρχή της σεζόν είναι 4 φορές μικρότερη σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Χωρίς εκπλήξεις, οι εξαγωγές καλαμποκιού μας υστερούν σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μέχρι στιγμής, έχουμε εξάγει 0,22 εκατ. τόνους καλαμποκιού από την αρχή της σεζόν, κάτι που είναι πραγματικά ασήμαντο αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Βουλγαρία εξήγαγε περίπου 0,8 εκατ. τόνους καλαμποκιού κατά μέσο όρο για την ίδια περίοδο.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των εξαγωγών της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια της σεζόν προέρχεται από τον τρέχοντα μήνα – Ιανουάριο, και αυτή τη στιγμή έχουμε εξάγει πάνω από 0,1 Mt ή περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής εξαγόμενης ποσότητας για την εποχή. Αυτή είναι και η ποσότητα που εξήχθη σε τρίτες χώρες και στην ΕΕ έχουμε εξάγει μέχρι σήμερα 0,12 Mt.

Featured Image

Αναμένουμε ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες καθώς με την πτώση των τιμών αυξάνεται η ανταγωνιστικότητά, αλλά και οι αγρότες αισθάνονται την πίεση και κάποιοι από αυτούς θα είναι πρόθυμοι να εκτελωνίσουν κάποια από τα εμπορεύματά τους.