«Ηθικά και ουσιαστικά άδικη» χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την μη ένταξη πολλών δικαιούχων στο πρόγραμμα νέων αγροτών, αποκλειστικά και μόνο λόγω εξάντλησης της πίστωσης του εν λόγω προγράμματος.

Την θέση αυτή, ο περιφερειάρχης μεταφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Οπως τονίζει ο Π. Νίκας στην εν λόγω επιστολή του, «στους αρχικούς πίνακες δικαιούχων και εν δυνάμει δικαιούχων, που αφορούν στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού, συμπεριλαμβάνονται 1.353 νέοι γεωργοί» παρατηρώντας στη συνέχεια ωστόσο ότι στους εν λόγω πίνακες «δεν συμπεριλαμβάνονται 444 νέοι γεωργοί, αν και πληρούν τα τυπικά κριτήρια του υπομέτρου, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων».

Ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι και μετά την διαδικασία των ενστάσεων, θα παραμείνουν εκτός προγράμματος «περίπου 350 υποψήφιοι, που πληρούν τα κριτήρια του υπομέτρου», προσθέτοντας ότι για την ένταξη όλων των εν λόγω υποψηφίων θα απαιτηθεί επιπλέον πίστωση περί τα 12,7 εκ ευρώ.

Featured Image

«Η μη ένταξη αυτών των υποψηφίων, είναι ηθικά και ουσιαστικά άδικη πράξη, αφού στερεί από ένα τόσο μεγάλο πλήθος υποψηφίων νέων γεωργών, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, εξοικειωμένων με τις νέες τεχνολογίες και με σύγχρονες αντιλήψεις για την παραγωγή και τις αγορές, τη δυνατότητα επιτυχούς εγκατάστασης στον πρωτογενή τομέα και αξιοποίησης των προσόντων και των δυνατοτήτων τους», επισημαίνεται στην επιστολή.

Όπως τόνισε ο Π. Νίκας, το θέμα αυτό θα θέσει και δια ζώσης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα τεθεί υπ’ όψη και του γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ….in.gr

Featured Image