Featured Image

Η συμφωνία του συνεταιρισμού Ελασσόνας με τις φάρμες Λιβαδίου με τον Όμηρο, μια εταιρεία που κάνει δυναμικό μπάσιμο στην αγορά τελευταία, έχει ανακατέψει πολύ την τράπουλα στην αγορά του αιγοπρόβειου. Οι δυναμικές τοποθετήσεις των κτηνοτρόφων καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών σε συνδυασμό με την χαμηλή παραγωγή και την προοπτική των εταιρειών να ξεμείνουν από πρώτη ύλη, έχουν φέρει νέα δεδομένα στην αγορά. Ακόμα και ο ΥΠΑΑΤ Γιώργος Γεωργαντάς ου έσπευσε να ταχθεί υπέρ των μεταποιητών, όπως άλλωστε έχει κάνει και με άλλα προϊόντα, δίνοντας κατεύθυνση για τιμή έως 1,50 στο πρόβειο με την αστεία δικαιολογία να μην ανεβούν τα ήδη ανεβασμένα από τους γίγαντες των μάρκετ τυριά στον καταναλωτή, μοιάζει με παράπλευρο… “θύμα” παρότι όταν έμαθε τι επέρχεται στην αγορά φρόντισε μέσω του φίλιου σε αυτόν Τύπου να αναπροσαρμόσει τη στάση του.

Και πάμε τώρα στα νέα δεδομένα. Η συμφωνία του Λιβαδίου φέρνει σύμφωνα αποκλειστικές πληροφορίες του Αgronewsbomb και νέα deal. Ήδη μεγάλες εταιρείες αναπροσαρμόζουν τη στάση τους και αναμένεται, με σκοπό να ανακόψουν την πορεία της εταιρείας Όμηρος να δώσουν ακόμα υψηλότερες τιμές σε συνεταιρισμούς και μεγάλες μονάδες.

Στη Δυτική Ελλάδα ήδη τα 1,65 του Λιβαδίου είναι γεγονός για μεγάλα σημάδια και σύντομα θα ανεβούν οι τιμές και στους μικρούς άνω του 1,50. Στην Λέσβο τα 1,70 πρέπει να θεωρούνται δεδομένα μετά και το μέτωπο των συνεταιρισμών ενώ χοντρό παιχνίδι παίζεται στην Κρήτη, με εταιρείες από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα να ετοιμάζονται και ήδη σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν προσφέρει πάνω από 1,50 ευρώ.

Featured Image

Η όλη κατάσταση, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, αναμένεται σε 1-2 μήνες από σήμερα να πάει την τιμή του πρόβειου στα 1,80 με 1,90 ειδικά και στην περίπτωση που οι κτηνοτρόφοι εμφανίζονται μονιασμένοι (όπως και στη Θεσσαλία).

Newsroom Agronewsbomb