Επιστολή προς το γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Νικόλαο Κουλοχέρη η οποία κοινοποιείται στο Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους βουλευτές Κρήτης, στέλνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με την εξαίρεση των αγροτών από την επιδότηση καυσίμων η οποία ξεκίνησε την Τρίτη.

Απαντήσεις για τον λόγο για τον οποίο ο αγρότες δεν συμπεριλαμβάνονται στο μέτρο για την επιδότηση στα καύσιμα κίνησης, ζητούν από τους αρμόδιους οι αγρότες της Ιεράπετρας.

Στην επιστολή τους οι αγρότες της Ιεράπετρας υποστηρίζουν ότι δικαίωμα επιδότησης έχουν μόνο τα ΙΧ οχήματα και όχι τα επαγγελματικά οχήματα και διερωτώνται «γιατί δεν δύναται να συμπεριληφθούν οι αγρότες στους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες που δικαιούνται αυτό το Μέτρο».

Αναλυτικά η επιστολή:


«Αναφορικά με την επιδότηση καυσίμων , παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις λεπτομέρειες που καθιστούν τους αγρότες ως ΜΗ δικαιούχους του Μέτρου και συγκεκριμένα για το καύσιμο κίνησης ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ.

Featured Image

Να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα δικαίωμα επιδότησης έχουν μόνο οι κάτοχοι οχημάτων ΙΧ με καύσιμο κίνησης ΒΕΝΖΙΝΗ.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αιτία για την παραπάνω κατάσταση είναι η ότι:

  1. Η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης έχει χορηγηθεί ήδη στα πρατήρια καυσίμων, (κατι που ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει στην πράξη)
  2. Δικαίωμα επιδότησης έχουν ΜΟΝΟ τα ΙΧ οχήματα και ΟΧΙ τα επαγγελματικά οχήματα (δηλαδή αγροτικά κτλ)

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε μας ή διαψεύστε μας τα παραπάνω ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν ακριβώς γιατί δεν δύναται να συμπεριληφθούν στους φορολογούμενους έλληνες πολίτες που δικαιούνται αυτό το Μέτρο.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».