Featured Image

Σε καταστάσεις κρίσης όπως η σημερινή για την Ευρωπαϊκή Ένωση ελέω κοροναϊού και της εξάπλωσής, συνηθίζεται στην ιστορία, να πυροδοτούνται φαινόμενα υπερ-καταναλωτισμού. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ιταλία, όπου επελαύνει ο κοροναϊός, η εμφάνιση του οποίου όμως έχει και τα θετικά του, αφού εκτός της μείωσης των τιμών πετρελαίου κομίζει και αύξηση κατανάλωσης αγροτικών προϊόντων.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, άλλος ένας 88χρονος πέθανε στην επαρχία του Λόντι, 40 χιλιόμετρα νότια του Μιλάνο. Νωρίτερα, ένας ηλικιωμένος που είχε μολυνθεί κατέληξε, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai. Ήταν ένας άνδρας 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία είναι 229, από τα οποία πάνω από 180 εντοπίστηκαν στη Λομβαρδία. Στη χώρα έχουν ληφθεί μέτρα όπως η ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι στη Βενετία, αλλά το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και μουσείων στην περιφέρεια του Βένετο.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα, όπως πρόστιμα σε όποιον συλληφθεί να μπαίνει ή να βγαίνει από τις πληγείσες περιοχές. Σε καραντίνα είναι οι επαρχίες της Λομβαρδίας και του Βένετο, ενώ η αστυνομία κάνει περιπολίες σε 11 πόλεις.  

Featured Image

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο.

Παράλληλα, από την Δευτέρα σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης. Σύμφωνα, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Αδειάζουν τα ράφια των σουπερμάρκετ

Πανικός επικρατεί στους κατοίκους του Μιλάνου μετά τους θανάτους που έχουν σημειωθεί από τον κοροναϊόρα, με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν. Η Ιταλία είναι από τις χώρες που κάνει μεγάλες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα.