Κόλαφος τα στοιχεία της δημοσκόπησης για το ΥΠΑΑΤ που πορεύεται χωρίς κανένα αποτύπωμα. Όπως λένε και οι αγρότες για φωτογραφίες μόνο… κάνουν ενώ όλα, παρέα με μια χούφτα μυστικών και φανερών συμβούλων ως επί το πλείστον, φθαρμένων συνεταιριστών από οργανώσεις που χρωστάνε και της Μιχαλούς, οδηγούν στο γκρεμό την αγροτική οικονομία της χώρας

Δημοσκόπηση όλεθρος

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για τους αγρότες. Συγκεκριμένα η εικόνα που απεικονίζουν  τα στοιχεία για τον αγροτικό χώρο, κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι, καθώς με βάση τη δημοσκόπηση, εκτός των άλλων:

✱ Δύο στους τρεις αγρότες που συμμετείχαν στην έρευνα αισθάνονται «απροστάτευτοι» και «εκτεθειμένοι σε εξωγενείς κινδύνους» (η δεύτερη χειρότερη θέση μετά την κοινωνική ομάδα «εργάτες» του δείγματος).

✱ Εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά «κοινωνικής εμπιστοσύνης», όπως ορίζεται από την έρευνα.

Featured Image

✱ Εμφανίζουν σχετικά περιορισμένες «θετικές εντυπώσεις» για τους κρίσιμους τομείς του κυβερνητικού έργου, όπως την επάρκεια των υποδομών, το μεταναστευτικό, την πορεία της οικονομίας κ.λπ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ποιοτικών χαρακτηριστικών της έρευνας είναι και ότι μόλις το 9% των συμμετεχόντων αξιολογούν ως θετική την σημερινή οικονομική κατάσταση, το χαμηλότερο ποσοστό από όλες τις κοινωνικές-επαγγελματικές ομάδες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Η στάση αυτή των αγροτών φαίνεται να σχετίζεται με την άποψή τους στο ερώτημα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ίδιοι σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Στο ερώτημα αυτό, μόλις ένας στους δέκα δηλώνει να βρίσκεται σε καλύτερη θέση, το χαμηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη κοινωνική-επαγγελματική ομάδα. Επιπλέον, τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, και οι υπόλοιποι έξι στους δέκα σε χειρότερη.