Featured Image

H Αργεντινή αναμένεται να αναστείλει τις πωλήσεις καλαμποκιού στις ξένες αγορές έως τις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Η κίνηση, η οποία ομολογουμένως προκάλεσε έκπληξη, αποτελεί μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να διατηρήσει σε επαρκή επίπεδα τις εγχώριες προμήθειες αγροτικών προϊόντων.

«Η απόφαση βασίζεται στην ανάγκη να διασφαλιστούν οι προμήθειες καλαμποκιού για τους κλάδους που το χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ζωικών πρωτεϊνών, όπως χοιρινό, κοτόπουλο, αυγά, γάλα και βοοειδή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Featured Image

Η κυβέρνηση της Αργεντινής πασχίζει να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα τον καλπάζοντα πληθωρισμό στα τρόφιμα, προκειμένου να βοηθήσει οικογένειες χαμηλού εισοδήματος να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα της Νότιας Αμερικής. Ως εκ τούτου, ενδιαφερόμενοι αγοραστές αργεντίνικου καλαμποκιού θα μπορούν να προβούν στις εν λόγω εισαγωγές μετά την 1η Μαρτίου 2021.

Αναλυτές και κύκλοι της βιομηχανίας, από την πλευρά τους, ασκούν κριτική στην απόφαση του υπουργείου, καθώς, όπως σημειώνουν, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής έλλειμμα στην εγχώρια αγορά καλαμποκιού και η αναστολή των εξαγωγών θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των εσόδων ξένου συναλλάγματος.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά