Ανάστατοι είναι οι αγρότες με τα επιπλέον στοιχεία που τους ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως λόγου χάρη για τα περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη των εκτάσεων που ενοικιάζουν και συγκεκριμένα το Ε9.

Οι αγρότες έχουν ένα χρονικό περιθώριο 15 ημερών για  να συλλέξουν στοιχεία που ανήκουν στους ιδιοκτήτες χωραφιών που νοικιάζουν. Εν μέσω πανδημίας που οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν κανονικά και που πρέπει να έλθουν σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.

Μάλιστα αν δεν τα συγκεντρώσουν σε 15 μέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ απειλεί πως δεν θα τους καταβάλλει τις επιδοτήσεις.

Οι αγρότες αντιτείνουν πως στα στοιχεία που έχουν δηλώσει αναφέρουν τον αριθμό ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και μπορεί το δημόσιο να τον ελέγξει ανά πάσα στιγμή.

Featured Image

«Για ποιο λόγο να κάνουμε εμείς τους εφοριακούς, εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με την απειλή να μας κόψουν τις επιδοτήσεις και με ποιο δικαίωμα στο όνομα των ελέγχων που πάνε να σταματήσουν κάποιες ατασθαλίες, πηγαίνοντας στα άκρα και στην υπερβολή;»

Ήδη οι αγρότες κινούνται και ενημερώνουν Βουλευτές, ζητώντας να σταματήσει από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ αυτή η αιφνιδιαστική υπερβολή των ελέγχων, από τη στιγμή που τα στοιχεία είναι στην διάθεσή του να τα ελέγξει.

Πηγή: ΕΡΤ