Featured Image

Η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων ανακοίνωσε: ” Μετά από 7 χρόνια (2015 – 2022) συλλογικών προσπαθειών και δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους Παριανούς συμπατριώτες μας, ότι η πρόταση «Αγροκήπιο Παροικιάς – Βιωματικό Πάρκο» που είχαν καταθέσει οι τρείς φορείς: Ο.ΠΑ.Σ. – Σύλλογος Παρίων –Αντιπαρίων «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ» και Σύλλογος «Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς», πήρε την τελευταία και τελική έγκριση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση, ενέκρινε στη συνεδρίασή του της 17ης Φεβρουαρίου 2022 την τελική εισήγηση της πενταμελούς Επιτροπής. 

Με την ομόφωνη αυτή απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω προώθηση του σημαντικού αυτού έργου για την Πάρο, με την προγραμματιζόμενη ανάθεση της εκπόνησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου (Master Plan) σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο. 

Στην ίδια απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο απέδωσε επίσης εύσημα και ευχαριστίες στα μέλη της Επιτροπής: κα. Κωνσταντίνα Αλιπράντη, κ. Νικηφόρο Κυπραίο, κα. Βασιλική Σκαραμαγκά, κ. Στέφανο Φιλίππου και κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, για την περαιτέρω επεξεργασία υλοποίησης της Πρότασης, ιδιαίτερα προς: τους μη Παριανούς εθελοντές κ. Στέφανο Φιλίππου (Αρχιτέκτονα) και κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο (Γεωπόνο), οι οποίοι συνέβαλαν στην επιστημονική τεκμηρίωση και ολοκλήρωση της πρότασης, σε βάρος πολλές φορές των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.ΠΑ.Σ αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση με την εξέλιξη αυτή, εφόσον πρωτοστατήσαμε στη διαμόρφωση της όλης πρότασης. Έχουμε όμως υποχρέωση να πούμε, ότι πολλοί ήταν αυτοί που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση, στήριξη και γνωστοποίησή της.

Επώνυμοι που αγκάλιασαν την πρόταση: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. κ. Καλλίνικος, ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ο εκλιπών εκπαιδευτικός Παναγιώτης Πατέλλης και ο κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος (που στο ξεκίνημά μας ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ).  Επίσης και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας.    

Featured Image

Δέκα  (10) σημαντικοί φορείς και Σύλλογοι του νησιού μας, με ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ., αποδέχτηκαν και στήριξαν την Πρόταση, συγκεκριμένα: 

  1. Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου 
  2. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Πάρου – Αντιπάρου 
  3. Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου 
  4. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου 
  5. Ο Σύλλογος των Καθηγητών ‘‘ΕΛΜΕ’’ Πάρου – Αντιπάρου 
  6. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πάρου – Αντιπάρου ‘‘ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ’’ 
  7. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάρου ‘‘ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ’’ 
  8. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κώστου ‘‘Μ.Ε.Α.Σ’’ 
  9. Το 1ο Πρότυπο Εθελοντικό Κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων 
  10. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου 

Σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της Πρότασης είχε η εθελοντική ομάδα Αγροκηπίου Παροικιάς: Βασιλική Σκαραμαγκά, Παναγιώτης Δημόπουλος, Γιώργος Ανδρεάδης, Σπύρος Μητρογιάννης, Αθανάσιος Μαρινόπουλος, Πέτρος Αυλήτης και Αντώνης Πατέλης (εμπνευστής και συντονιστής της πρότασης του Αγροκηπίου σε Βιωματικό Πάρκο). Χωρίς αυτήν την ομάδα, δεν θα μπορούσε να γνωστοποιηθεί η πρόταση στους συμπατριώτες μας και στα χωριά μας.

Προσδοκούμε ότι η επεξεργασία στα επόμενα στάδια και η υλοποίηση της πρότασης στις κατευθύνσεις που έχουν ήδη τεθεί, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερης σημασίας πόλου εναλλακτικής βιώσιμης ανάπτυξης στην Πάρο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναθεώρησης, της αναπτυξιακής στρατηγικής για το νησί μας.”

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Agrogata