Το σενάριο των εθνικών εκλογών φαίνεται να απομακρύνεται, όμως αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για επικείμενο ανασχηματισμό, με σκοπό να κάνει restart η Κυβέρνηση.

Το πότε και το αν θα είναι σαρωτικός ή διορθωτικός – με υπουργοποίηση κυβερνητικών στελεχών σε περιοχές όπου η ΝΔ έχει δημοσκοπική φθορά – είναι ένα… στοίχημα, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι το τυχόν νέο υπουργικό σχήμα θα έχει ορίζοντα τις εκλογές, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει στη Δ.Ε.Θ., στις αρχές του Σεπτέμβρη, με νέα κυβερνητική σύνθεση.

Ακόμη μεγαλύτερο στοίχημα αποτελεί το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, έστω με… μικρές διορθώσεις προς την κατεύθυνση της ενισχυμένης αναλογικής, από το σύστημα της απλής αναλογικής που ισχύει σήμερα, και το οποίο βάζει εμπόδια στην ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Υπουργοί και βουλευτές, παρά την κατηγορηματική διαβεβαίωση του κ. Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, δεν εφησυχάζουν. Ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται κανονικά. Κι αυτό γιατί δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού το φθινόπωρο, σύμφωνα με το newsit.

Ωστόσο πλέον η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι οι κάλπες δεν θα στηθούν πριν από τον Ιανουάριο.

“Ο Πρωθυπουργός έπαιξε το χαρτί της θεσμικότητας για τη σταθερότητα της χώρας… Για να μην βρεθεί η χώρα σε περιπέτεια αστάθειας με τόσα μέτωπα ανοιχτά” δηλώνει κυβερνητικός παράγοντας, δηλώνοντας βέβαιος ότι όταν στηθούν κάλπες το ημερολόγιο θα γράφει 2023 και όχι απαραίτητα… άνοιξη.

Featured Image

«Έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Όλοι, και πρώτος ο κ. Μητσοτάκης, αναγνωρίζουν ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος και οικονομικά και πολιτικά. Υπό αυτό το πρίσμα πολλά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη θεωρούν ότι το ρίσκο που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός είναι μεγάλο. Ωστόσο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η σκέψη ότι δεδομένου ότι οι ωμοί εκβιασμοί Πούτιν και το ενεργειακό “έμφραγμα” που υφίστανται πλέον και ισχυρές χώρες της Ε.Ε., όπως η Γερμανία κ.α., θα καταστήσει μονόδρομο την συντονισμένη Ευρωπαϊκή αντίδραση, με απτά μέτρα στήριξης των κρατών – μελών και των κοινωνιών τους. Κι αυτό εκτιμούν ότι βάρυνε πολύ την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση να συνεχίσει την θητεία της και να μην στηθούν πρόωρες κάλπες.

Βαρύ το κλίμα στις αγροτικές περιοχές, πληρωμές και ΟΣΔΕ φέρνουν άλλη ηγεσία

Εν τω μεταξύ μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί ένα restart και μια προσπάθεια για αποκατάσταση της σχέσης της ΝΔ με την αγροτική τάξη. Μια σχέση η οποία έχει πολλά προβλήματα και έχει περάσει από μύρια κύματα λόγω της δραματικής κατάστασης στην ύπαιθρο. Οι πληροφορίες εδώ αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός λαμβάνει μαύρα μαντάτα από τις κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις και θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα επηρεάσουν και τους Οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ που υπολειτουργούν χρόνια τώρα.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από newsit

Featured Image