Featured Image

Συνάντηση πραγματοποιήσαμε με τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ.Γεωργαντά για τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, στην παραγωγή και την εμπορία των ακτινιδίων της Πιερίας.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών επεσήμαναν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την καλλιέργεια των ακτινιδίων την χρονιά που πέρασε λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και είχαν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή απώλεια εισοδήματός τους καθώς και το αυξημένο ενεργειακό κόστος και την περιορισμένη ζήτηση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο στις εξαγωγές, που έπληξε τους καλλιεργητές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Featured Image

Οι παραπάνω παράγοντες συνετέλεσαν ώστε να καταστεί ζημιογόνα η καλλιεργητική περίοδος για τους παραγωγούς ακτινιδίου της Πιερίας.

Ο Υπ. ΑΑΤ κ.Γ.Γεωργαντάς, ο οποίος ήταν ενήμερος από προηγούμενες επικοινωνίες μας, ζήτησε από την πλευρά του να σταλούν άμεσα από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών και να προχωρήσουν στην αναζήτηση λύσεων ενίσχυσης των παραγωγών.