Ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού με έδρα την Καρυά Ολύμπου, κ. Διονύσης Μανίκας μίλησε στο Agronewsbomb για την κατάσταση με το πρόβειο γάλα και τις ζωοτροφές, τονίζοντας πως ειδικά για οργανώσεις δεν υπήρξε καμιά μείωση.

Τα μέλη της ομάδας

Όπως είπε στο Agronewsbomb η ομάδα γάλακτος του Συνεταιρισμού έχει 27 μέλη παραγωγούς, οι οποίοι παράγουν 1,5 εκατ. κιλά αιγοπρόβειο γάλα το χρόνο, με τη μερίδα του λέοντος στο πρόβειο γάλα. “Εκεί γύρω στον Ιουλίου με Αύγουστο γίνονται οι πρώτες συζητήσεις κάθε χρόνο για τη νέα σεζόν. Φέτος δεν υπάρχει γάλα καθώς η παραγωγή μειώνεται, ενώ το ενδιαφέρον μεγαλώνει δεδομένου ότι η εξαγωγή αυξάνει και δεν υπάρχουν αποθέματα τυριών στο εμπόριο ούτε για δείγμα. Η εγχώρια κατανάλωση μπορεί να έχει πέσει λίγο λόγω ακρίβειας, όμως οι εξαγωγές αυξάνουν ταχύτατα. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την πτώση της παραγωγής γάλακτος, εκτιμώ, πως θα κρατήσει την τιμή στο πρόβειο τουλάχιστον στα 1,65 ευρώ το κιλό, όπως και πέρσι δηλαδή”¨, αναφέρει στο Agronewsbomb ο κ. Μανίκας, πρόεδρος στον Συνεταιρισμό, ο οποίος έχει συνολικά 31 μέλη παραγωγούς.

“Κόψαμε το καλαμπόκι λόγω ακρίβειας”

Featured Image

Η ομάδα των κτηνοτρόφων της Καρυάς κάνει μαζική προμήθεια τροφών κάθε χρόνο για να συμμαζέψει τα κόστη. Όπως λέει ο κ. Μανίκας πέρσι η ομάδα αγόρασε περισσότερο φύραμα από δυο εταιρείες στην τιμή των 45 λεπτών το κιλό, για να περιορίσει το καλαμπόκι που είχε ξεφύγει σε κόστος. Όσον αφορά στα τριφύλλια φέτος δεν έχει κλείσει ακόμα συμφωνία, όπως έκανε πέρσι, καθώς υπήρξαν προβλήματα στις παραγωγής λόγω καιρού. Μέχρι τώρα πάντως η ομάδα έχει πάρει τριφύλλια σε τιμές από 17 έως 22 λεπτά ανά κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image