Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η σύσκεψη υπηρεσιακών του ΟΠΕΚΕΠΕ, της διαχειριστικής και του ΥπΑΑΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν δεσμεύσεις για άμεση έκδοση των απαιτούμενων εφαρομοστικών, αποφάσεων και εγκυκλίων, ωστόσο επειδή για το ΟΣΔΕ μιλάμε, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται… θέσφατο. Ακόμα κι αν όλα αυτά τρέξουν άμεσα και πάλι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πρέπει να θεωρείται με την καμία δεδομένο πως θα καταφέρουν να ανοίξουν το ΟΣΔΕ άμεσα.

Επισημαίνεται ότι αυτό που μέχρι τώρα είναι δυνατό είναι η λήψη κωδικού από τον παραγωγό για την αίτηση με τους κωδικούς taxisnet μέσω gov. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι ΚΥΔ, η υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ παραμένει αδύνατη. Όπως όλα δείχνουν και με δεδομένο ότι έχουμε και κάλπες μπροστά, η έναρξη του ΟΣΔΕ πάει για τον Ιούλιο κι αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων αφού οι εκκρεμότητες είναι πολλές σε σχέση με τη νέα ΚΑΠ, τις εφαρμογές κ.λπ. με αποτέλεσμα οι συσκέψεις αυτές να καθίστανται καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Σε νέο διαγωνισμό προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά δεν υπάρχει χρόνος

Featured Image

Σε διακήρυξη διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ με τίτλο: «Συντήρηση των Πληροφοριακών Συστημάτων που υποστηρίζουν, την διαχείριση του ΕΓΤΕ και του ΕΓΤΑΑ για τις ανάγκες μετάβασης στο ΣΣ της νέα ΚΑΠ.»

Κριτήριο αξιολόγησης: η συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη: 5.580.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (Καθαρή αξία: 4.500.000,00 €, Φ.Π.Α. 24%: 1.080.000 €)

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A6%CE%99%CE%A746%CE%A8%CE%A7%CE%9E%CE%A7-%CE%A43%CE%9B?inline=true

Featured Image