Στα όριά τους βρίσκονται οι αγρότες στη Ζάκυνθο όπως και σε όλη τη χώρα καθώς δεν έχουν λάβει τις επιδοτήσεις, διαδικασία που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τα τέλη του έτους.

Υπολείπονται άλλα τόσα χρήματα από αυτά που πήραν, δηλαδή περίπου έχουν λάβει τα μισά χρήματα και το χειρότερο όλων είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει υπεύθυνα τι θα γίνει.

Βαρύ είναι το κατηγορώ του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ζακύνθου καθώς το νησί έχει ένα επιπλέον πρόβλημα που αφορά τους σταφιδοπαραγωγούς, οι οποίοι εμπαίζονται ασύστολα.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διονύσης Βερτζάγιας δήλωσε στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ πως συνεχίζεται το γνωστό μπάχαλο… «Έγιναν κάποιες πληρωμές αλλά δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και αυτό είναι κοροϊδία. Αυτή τη στιγμή λείπει το 50% από την επιδότηση που έπαιρναν οι παραγωγοί τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο ενώ λείπει και η συνδεδεμένη. Το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έλαβαν υπόψη το 70% της ζημιάς των σταφιδοπαραγωγών από τον περονόσπορο και το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί η συνδεδεμένη αφού οι αγρότες δεν είχαν παραδώσει τα 150 κιλά ανά στρέμμα. Οι αγρότες δεν είχαν παραγωγή σταφίδας για να παραδώσουν προϊόν και αυτό γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη και θυμόμαστε όλοι τι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι» είπε ο κ. Βερτζάγιας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Βερτζάγιας είπε πως «οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτελούν εντολές και το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δεν έλαβαν υπόψη τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για την σταφιδοπαραγωγή της Ζακύνθου, έγινε μεγάλος αγώνας για να πάρουμε αυτό το χαρτί που το στείλαμε στο Βουλευτή, στο υπουργείο κλπ. Τη νύφη την πληρώνουν οι πιο μικροί».

ΟΣΔΕ

Featured Image

Για την ενιαία ενίσχυση ο κ. Βερτζάγιας είπε: «Στη Ζάκυνθο ξεπεράσαμε το πρόβλημα με τις επιδοτήσεις καθώς κάναμε εκδήλωση με τη ΓΑΙΑ για να ενημερώσουμε τους αγρότες, όμως κι εδώ κουρέψανε τις επιδοτήσεις κατά 50%. Εχουν μάλιστα το θράσος να λένε ότι θα ταχτοποιήσουν το θέμα!

Πέρασε και η Μ. Τρίτη που είπαν ότι θα μα δώσουν τα χρήματα κι ακόμα περιμένουμε…»

Τα κόμματα

Αναφερόμενος στην στάση της αντιπολίτευσης και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βερτζάγιας είπε ότι τον έχουν κουράσει τα κροκοδείλια δάκρυα. «Για το σημερινό μπάχαλο ευθύνονται και τα 3 κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια. Υπάρχει οργανωμένη αντιαγροτική πολιτική.

Το λάθος των αγροτών είναι ότι μετά τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και έξω από τη Βουλή, αναχώρησαν και θέλω να πω ότι οι αγρότες δεν γνωρίζουν τη δύναμή τους και πρέπει να ξυπνήσουν».

Πηγή: erminews.gr

Featured Image