Πραγματοποιήθηκε χθες η σύσκεψη στο Ηράκλειο, αλλά από τους 26 τυροκόμους του Ηρακλείου, έδωσε το παρόν μόλις ένας και δυο υπεύθυνοι σταθμών γάλακτος.

Ο κ. Λευτέρης Τριανταφυλλάκης, γραμματέας στο νεοσύστατο σύλλογο κτηνοτρόφων Ηρακλείου δήλωσε στο Agronewsbomb: “Ένα αίτημα των μελών του κτηνοτροφικού συλλόγου Ηρακλείου είναι να καλέσει τους τυροκόμους του νόμου για να μπορέσει να βελτιώσει σε συνεργασία μαζί τους την μεταξύ μας συνεργασία και το νοικοκύρεμα την αγορά του γάλακτος έγινε το κάλεσμα σε όλα τα τυροκομεία του νόμου Ηρακλείου με επιστολή – κάλεσμα στις 24-6-24 στην Ένωση Ηρακλείου με την διοίκηση του συλλόγου και το αποτέλεσμα.

Ήταν να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα παρά μόνο ένα Έντα αυτού και δύο σταθμοί γάλακτος θεωρούμε προσβολή για των κτηνοτροφικό κλάδο του νόμου και είναι ντροπή τους που μας υποτιμούν και μας θεωρούν κατώτερο τους και υποβαθμίζουν την ύπαρξη μας. Ο σύλλογος δεν θα το αφήσει αναπάντητο.

Featured Image

Αυτό το φιάσκο θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο με αναφορές ονομάστηκα στην επιτροπή ανταγωνισμού και στον εισαγγελέα για καρτέλ στο νομό του Ηρακλείου που κρατά τις τιμές χαμηλές τις χαμηλότερες στην Ελληνική επικράτεια .Εμείς είχαμε και έχουμε όλοι την καλή διάθεση να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα της κτηνοτροφίας αλλά από την στιγμή που δεν βλέπουμε ανταπόκριση θα κινηθούμε με ότι μέσα διαθέτουμε σαν σύλλογος Ν.ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ απέναντι στην καταστρεπτική για εμάς τους κτηνοτρόφους πορεία με όσους συμπεριλαμβάνεται σε αυτό έχουμε υποχρεώσει απέναντι στα μέλη μας και πάνω από όλα στα παιδιά μας σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη…!!!!!”.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι τιμές στο πρόβειο γάλα παίζουν τώρα στα 1 με 1,08 ευρώ το κιλό ενώ στο γίδινο μεταξύ 75-80 λεπτά το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image