Σε τραγική κατάσταση οι αγρότες στην περιοχή του Δήμου Βοΐου, καθώς άγνωστοι προχώρησαν σε κλοπή στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ, ξηλώνοντας περίπου 600 μέτρα χαλκού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον το πότισμα των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής Καλονερίου.

Όπως ενημερώνει ο Παναγιώτης Τσαλίκης η καταστροφή είναι ολοκληρωτική σε 1.000 στρέμματα καλλιεργειών σε πιπεριές Φλωρίνης, πεπόνια και καρπούζια, ντομάτα βιομηχανική ζαρζαβατικά, καθώς επίσης καπνά και δενδροκαλλιέργειες. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται στην περίοδο της φυτείας, στις τοπικές κοινότητες Καλονερίου και Εράτυρας.

Η ζημιά από την κλοπή στο σύνολο της εγκατάστασης του ΤΟΕΒ ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Στο σημείο βρέθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος και το σύνολο των αγροτών με την υπόσχεση να βοηθήσουν στη γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς.

Το χρονικό της κλοπής

Featured Image

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης η κλοπή του χαλκού σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ του Δήμου Βοίου πιθανότατα μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης.

Όταν την Παρασκευή το πρωί οι 50 περίπου αγρότες από την Εράτυρα και το Καλονέρι προσπάθησαν να πάνε να ποτίσουν τα χωράφια τους δεν βρήκαν νερό με αποτέλεσμα να σημειωθεί ολοκληρωτική ζημιά στις δυναμικές καλλιέργειες τους, έκτασης 700 στρεμμάτων.

Οι άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την πίσω πόρτα του ΤΟΕΒ μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν καλώδια μήκους 600 μέτρων και πολλά άλλα χάλκινα εξαρτήματα.

Featured Image