Ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές φέρνουν στη βουλή το μεγάλο πρόβλημα της ξηρασίας και των επιπτώσεων στην ελιά.

Αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταγραφή ζημιών λόγω ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Δ. Αυγερινοπούλου.

“Κατέθεσα αναφορά για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή του δήμου Ζαχάρως, εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της ανομβρίας.

Υπάρχει ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών στην καλλιέργεια της ελιάς και της καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις φετινές ακραίες καιρικές συνθήκες.

Featured Image

Όπως υπογράμμισα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα Kostas Tsiaras, παρότι η φετινή παραγωγή προμηνυόταν ιδιαίτερα αυξημένη και είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες εσόδων στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, η πολύμηνη ανομβρία και κυρίως ο παρατεταμένος καύσωνας επηρέασαν την απόδοση του καρπού, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην περιοχή της Ζαχάρως όσο και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νομού, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου το πότισμα είναι δύσκολο.

Ας σημειωθούν οι αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία η διαβλεπόμενη μειωμένη παραγωγή, ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης και των απότομων καιρικών μεταβολών.

Το Υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν και την αποζημίωση των πληγέντων σε όλες τις περιοχές του νομού που παρουσιάζεται ανάλογο πρόβλημα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image