Ξεκάθαρος πως η κυβέρνηση δεν έχει άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές προς τους αγρότες, που φτάνουν σήμερα στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους, εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως τα 83 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν προς τους αγρότες με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προέκυψαν από το αποθεματικό του Κράτους και δεν ήταν υπολογισμένα στον προϋπολογισμό πράγμα που σημαίνει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της κυβέρνησης έχουν για την ώρα εξαντληθεί.

Όπως τόνισε δεν υπάρχει περιθώριο για συζήτηση αναφορικά με το αγροτικό πετρέλαιο και τόνισε πως ήδη οι αγρότες έλαβαν μια σημαντική μείωση των τιμών ενέργειας της τάξης του 40%. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ήδη ανοίγει μια συζήτηση για μονιμότερο μηχανισμό απόδοσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Featured Image

Άφησε μάλιστα και ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον παροχές τον Ιούνιο ανάλογα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Ο Μάκης Βορίδης απαντώντας στο ερώτημα γιατί επετράπη τελικά στους αγρότες να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, παρά το αρχικό “όχι” του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τόνισε πως η παρουσία των τρακτέρ στην Αθήνα θα αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί για τον πρωθυπουργό όταν θα συζητηθεί η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων και να πραγματοποιήσει μια ειδική συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Ερωτηθείς για το ποιος θα συναντηθεί από την κυβέρνηση με τους αγρότες σήμερα μιας και ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Ινδία, δεν έδωσε σαφή απάντηση, υπογραμμίζοντας με νόημα πως δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο συζήτησης αφού ό,τι μπορούσε να δοθεί, δόθηκε.

Featured Image