Μεγάλες διαφορές εντοπίζονται στην αποζημίωση ανά στρέμμα που εξοφλητικά έλαβαν οι πληγέντες από τον Daniel παραγωγοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστα Τζέλλα.

Ο κ. Τζέλλας μιλώντας στο KarditsaLive.Net, είπε για μία πρώτη εικόνα «μπάχαλο» αφού υπάρχουν παραγωγοί που έλαβαν 4 ευρώ το στρέμμα και άλλοι που έλαβαν περισσότερα, μέχρι και 79 ευρώ. Ένα γεγονός, τόνισε, που δεν μπορεί να εξηγηθεί και πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις αν έγιναν λάθη ή αν συμβαίνει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε.

Featured Image

Οι αποζημιώσεις θα αποτελέσουν και ένα από τα βασικά αντικείμενα της ευρείας σύσκεψης που διοργανώνει η Ομοσπονδία αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου στον Παλαμά, στις 9:30 το βράδυ, με την συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων και αγροτικών συλλόγων, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μεταξύ αυτών η καθυστέρηση στα αντιπλημμυρικά, οι χαμηλές τιμές, κ.λπ.

Σε ότι αφορά στην πορεία της καλλιεργητικής περιόδου ο κ. Τζέλλας σημείωσε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με την άρδευση σε ορισμένες περιοχές των Σοφάδων και σε καταληκτικά σημεία, που έστω και δύσκολα αντιμετωπίζονται. Από κει και πέρα επισήμανε την εμφάνιση πράσινου σκουληκιού στις βαμβακοκαλλιέργειες, σχεδόν σε όλο το νομό, τονίζοντας πως η καταπολέμησή του θα αυξήσει κι άλλο το ήδη πολύ μεγάλο καλλιεργητικό κόστος.

Featured Image