Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη από την ανάληψη των καθηκόντων του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Το μήνυμα του ανασχηματισμού το έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι σηματοδοτεί ένα restart της κυβέρνησης που έλαβε όλα τα μηνύματα μετά τις ευρωεκλογές» είπε αρχικά.

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος στην πολιτική» πρόσθεσε.

«Το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί λόγω της γενικευμένης ακρίβειας και δημιουργεί περαιτέρω πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο. Η νέα ΚΑΠ δημιουργεί άλλου είδους ζητήματα και προβληματισμούς για το επόμενο χρονικό διάστημα» επεσήμανε.

«Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο, είναι ένας βασικός πυλώνας της εθνικής οικονομίας» είπε ο νέος υπουργός.

Featured Image

«Είναι αναγκαίο και απαραίτητο για εμάς να τρέξουμε και να τρέξουμε όλοι οι φορείς που αφορούν στην κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και το μεγάλο ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να επαναφέρουν τη ζωή τους στα προηγούμενα επίπεδα, αν μιλάμε για την Θεσσαλία. Είναι τεράστια τα ποσά που έχουν δοθεί για αποζημιώσεις, είναι μεγάλα τα ποσά που δεσμεύτηκαν για να γίνουν έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία, βεβαίως υπάρχει πάντα μπροστά μας το μεγάλο στοίχημα των αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να μην υπάρξει αντίστοιχο φαινόμενο και της γενικότερης θωράκισης και της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδος» σημείωσε.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα αποσπασματικά μέτρα που έλαβαν άλλες χώρες, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζεται πχ αν θα μειώσουμε ή εξαφανίσουμε τον ΦΠΑ σε κάποια κατηγορία προϊόντων, ούτε αν υπάρξει απλά και μόνο μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των σουπερμάρκετ. Εμείς λέμε ότι αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, εντατικοποιούμε τους ελέγχους στην αγορά και με συγκεκριμένες πολιτικές ενισχύουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας» επεσήμανε ο κ. Τσιάρας.

Ακούστε το ηχητικό:

Τσιάρας στον Realfm 97,8: Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος στην πολιτική

Featured Image