«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δοθεί η πρώτη δόση στα τέλη Οκτωβρίου», είπε αναφορικά με την πρώτη δόση της βασικής ενίσχυσης του 2024.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/10) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των αναμενόμενων πληρωμών.

Δείτε το βίντεο

Featured Image

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας, συνομιλώντας μέσω skype με την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του δελτίου, Κατερίνα Σαλαπάτα, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της καταβολής της πρώτης δόσης των επιδοτήσεων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «μετά από πολλά ζητήματα υπάρχει επιτέλους ένας τεχνικός σύμβουλος, που έχει αναλάβει την υποχρέωση σε επίπεδο ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να γίνουν έγκαιρα οι πληρωμές. Υπήρχε καθυστέρηση με την έναρξη υποβολής δήλωσης ΟΣΔΕ, η οποία είναι μία πραγματικότητα, που είχε ενδεχομένως της ρίζα της στο παρελθόν, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα».

«Έχει καταβληθεί μία τεράστια προσπάθεια από τον Οργανισμό, προκειμένου στο τέλος του μήνα να υπάρξει δυνατότητα της καταβολής της πρώτης δόσης. Είμαστε κι εμείς σε αυτή την αναμονή. Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και ότι κοντά στο χρόνο που έχει προσδιοριστεί θα γίνει η καταβολή της πρώτης δόσης. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, εποπτεύεται μεν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά δεν τελεί υπό την επίβλεψη ουσιαστικά κάθε δραστηριότητάς του από το υπουργείο. Αυτή τη στιγμή γίνεται τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουμε να πληρώσουμε στο τέλος Οκτωβρίου», τόνισε, σε μια προσπάθεια να μην εκτεθεί αν δεν καταφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να τηρήσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image