«Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον αγροτικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς, θα καταφέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι μαζί, να χαράξουμε μια εθνική στρατηγική για το πρωτογενή τομέα. Και να ανοίξουμε μια πραγματική συζήτηση για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, για την ταυτότητα της αγροτικής γης, κυρίως, όμως, για τον προσδιορισμό ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη γεωργία μας».

“Ο πρωτογενής τομέας είναι στην αιχμή του ενδιαφέροντος όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και όλη την ΕΕ”, σημείωσε και πρόσθεσε: “πρέπει να δημιουργήσουμε ένα όραμα”.

Για τη Θεσσαλία είπε πως ο αγροτικός κόσμος είδε τη ζωή του να ανατρέπεται. “Έχουν δοθεί πολύ γενναίες αποζημιώσεις και για τα σπίτια και για την παραγωγή. Υπάρχουν φάκελοι ακόμα”, δήλωσε.

Featured Image

“Με τεράστιο αριθμό ζημιών, συνεχίζουμε να βοηθούμε, υπάρχει πρόοδος στις αποζημιώσεις. Πρέπει να προσδιορίσουμε ένα παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. Δεν πρέπει να καλλιεργούμε για τις επιδοτήσεις, αλλά για την ποιότητα του προϊόντος. Αυτό προωθεί και η ΕΕ. Έτσι θα αντλήσουμε και περισσότερους πόρους”, είπε καταλήγοντας.

Από τη συνέντευξη μου στον Γιάννη Ντσούνο για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image