You are currently viewing Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προτεραιότητα να ανακτήσουμε τα χρήματα

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προτεραιότητα να ανακτήσουμε τα χρήματα

Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε ο μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στην εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤΝews.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Τσιάρας τόνισε: «Γίνονται βήματα για να εξυγιανθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ανακτήσουμε τα χρήματα από αυτούς που τα έχουν πάρει παράνομα». Σύμφωνα με τον ίδιο, απαιτείται συντονισμός και συνεργασία πολλών υπουργείων προκειμένου να εντοπισθούν και να επιστραφούν τα παρανόμως χρήματα που αποκτήθηκαν από τους αγρότες.

Αναφορικά με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν ξεκάθαρος: «Θα διερευνήσουμε και θα βρούμε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η γεωργία μπορεί να ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό». Όπως ενημέρωσε αυτή είναι μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα υπογράμμισε με αυστηρό ύφος πως «όποιος δηλώνει κάτι ψευδές και τώρα θα βρεθεί με πολύ βαριές ποινικές ευθύνες».

Ενώ όπως σημείωσε, «ο μέσος αγρότης περιμένει τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να τον στηρίξουν». Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να κλείσουν αυτές οι παθογένειες που προέρχονται από το παρελθόν.

Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντικό, όπως ανέφερε, είναι να συνεχιστούν οι ροές όλων αυτών των ευρωπαϊκών πόρων προς τους πραγματικούς αγρότες, κτηνοτρόφους, παραγωγούς. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός ήδη από προχθές έχει ανακοινώσει τη σύσταση ειδικής ομάδας με συμμετέχοντες την Οικονομική Αστυνομία, την ΑΑΔΕ και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας.

Πηγή: euro2day.gr