Η UPA Andalucía υπογραμμίζει τις πολύ μεγάλες πωλήσεις ελαιολάδου το Μάιο με τιμές παραγωγού, που ανακάμπτουν μετά από μια μικρή μείωση.

Ο επικεφαλής του Τομέα Ελιάς και Λαδιού του UPA και γενικός γραμματέας του UPA στην Ανδαλουσία, Cristóbal Cano, υπογραμμίζει τη «θαυμαστή πρόοδο της εμπορίας του ελαιολάδου» αφού, στους 8 μήνες της σεζόν, 773.000 τόνοι ελαιολάδου πωλήθηκαν και ο ρυθμός που σημειώθηκε πέρυσι διατηρείται.

«Θαυμάσια νούμερα πωλήσεων για το ελαιόλαδο. Ο μήνας Μάιος εδραιώνει την ισχύ του μάρκετινγκ, με άλλους 105.000 τόνους που πωλήθηκαν (συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών), σε τιμές στην αρχή που ανακάμπτουν μετά από συγκεκριμένη πτώση. Ένα νούμερο που καταδεικνύει τη δύναμη του ελαιολάδου και ότι η αγορά δεν υποφέρει, γιατί οι πωλήσεις παραμένουν ασταμάτητες. Κι αυτή η ποσότητα σημαίνει ότι, στους οκτώ μήνες της σεζόν, κυκλοφόρησαν 773.000 τόνοι, γεγονός που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τον ρυθμό που βιώσαμε πέρυσι και επιβεβαιώνει ότι θα αντιμετωπίσουμε τον μικρότερο σύνδεσμο μεταξύ των καμπανιών του αιώνα, αφού έχουμε μόνο ένα λίγα αποθέματα 492.290 τόνων» αναφέρει ο αγροτικός οργανισμός.

Featured Image

Αντιμέτωπος με αυτό το σενάριο, ο γενικός γραμματέας της UPA στην Ανδαλουσία και επικεφαλής του Τομέα Ελαιολάδου της UPA, Cristóbal Cano, επιβεβαιώνει ότι τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από την AICA καταδεικνύουν ότι το μάρκετινγκ «συνεχίζει να δρομολογείται παρά όλους τους μοιρολάτρες που, σκόπιμα, ήθελαν να μας πουλήσουν ότι η πώληση του ελαιολάδου επρόκειτο να πληγεί γιατί οι τιμές για τον καταναλωτή ήταν πολύ υψηλές και μάλιστα λόγω της ελαφριάς απότομης μείωσης που υπέστη τον περασμένο μήνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, έχουν ήδη πουληθεί 773.000 τόνοι, ακόμη περισσότεροι από τον Μάιο του 2023, όταν πουλήθηκαν 732.000 τόνοι. «Αυτό δείχνει ότι ο καταναλωτής παραμένει πολύ πιστός στο πιο υγιεινό λίπος που υπάρχει». Ο γενικός γραμματέας της UPA Ανδαλουσίας επιμένει ότι, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της εκστρατείας μάρκετινγκ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το επίπεδο των πωλήσεων θα είναι αναγκαστικά χαμηλότερο γιατί υπάρχει όλο και λιγότερο πετρέλαιο και μπορεί να υπάρξει σενάριο ανισορροπιών.

Ο Ιούνιος μπαίνει με συνολικά αποθέματα που κατανέμονται σε 319.911 τόνους που κατέχουν συνεταιρισμοί και ελαιουργεία. 170.715 τόνοι στα χέρια των συσκευαστών και 1.662 τόνοι στο Olivarero Communal Heritage. «Η κατανάλωση συνεχίζει να είναι εγγυημένη. Υπάρχει αρκετό λάδι διαθέσιμο για να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός, αν και θα φτάσουμε στον μικρότερο σύνδεσμο μεταξύ των καλλιεργειών του αιώνα. Και η τιμή αυτή τη στιγμή σταθεροποιείται και πάλι σε λογικά επίπεδα για τον παραδοσιακό ελαιώνα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λόγοι για να δικαιολογηθούν νέες μειώσεις τιμών γιατί, αν και οι προοπτικές είναι καλές για την επόμενη συγκομιδή, πρέπει ακόμα να περιμένουμε για να επιβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε γύρω στη μέση παραγωγή στην Ισπανία», καταλήγει ο γενικός γραμματέας της UPA Ανδαλουσίας.

Πηγή: oleumxauen.es

Featured Image