Ο Θοδ. Βασιλόπουλος στο ΣΕΦ.

Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας

« Η δημιουργία μελισσοκομικού συλλόγου στην Ηλεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, στόχος μας είναι η παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας που θα βρουν την θέση που τους αξίζουν στην αγορά» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος έπειτα από τα εγκαίνια του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Featured Image

Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ώστε να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί. Στο περίπτερο της Περιφέρειας και στις συναντήσεις που είχε ο κ Βασιλόπουλος κατά την διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ εκείνο το οποίο τονίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου ήταν η ουσιαστική στήριξη των μελισσοκόμων με δράσεις από το τομεακό πρόγραμμα για όλους όσους επλήγησαν από πλημμύρες ή πυρκαγιές το 2023. Στις άμεσες προτεραιότητες είναι οι πληγέντες μελισσοκόμοι θα συμμετέχουν στις δράσεις του Τομεακού Προγράμματος Μελιού με βάση τον αριθμό των κυψελών που ήταν επιλέξιμες πριν από τον χρόνο που προέκυψαν οι καταστροφές και τις δηλώσεις του 2022.

Επίσης διευκολύνεται η αντικατάσταση κυψελών σε περιπτώσεις ζημίας 50% ανά έτος. Το ποσοστό ενίσχυσης της δαπάνης προμήθειας ανά κυψέλη αντικατάστασης ορίζεται στο 80% επί της μέγιστης καθαρής επιλέξιμης αξίας των ειδών, ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων στο εν λόγω πρόγραμμα. Ακόμα καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες, σε κυψέλες αντικατάστασης και σε μεμονωμένες κινητές βάσεις. Η παρέκκλιση αφορά κυψέλες ξύλινου και πλαστικού τύπου.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν θα αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού της δικαιούμενης ενίσχυσης για το έτος 2024, η δήλωση συνολικής ετήσιας γεωργικής παραγωγής, που είναι χαμηλότερη από την προβλεπόμενη των 5.000 €.

Featured Image