Το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας, κουζίνας και διατροφής εδώ και αιώνες.
Σήμερα, ένα νέο brand έρχεται να αναδείξει αυτό το πολύτιμο και υγιεινό συστατικό, με έναν φρέσκο και πρωτότυπο τρόπο.
Το Yapapi είναι κάτι περισσότερο από ένα συνηθισμένο brand ελαιόλαδου – είναι το όνειρο και το πάθος δύο αδερφών, του Παναγιώτη και του Άγγελου, που έβαλαν ως στόχο να φέρουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο απευθείας από τον παραγωγό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Άγγελος και ο Παναγιώτης μεγάλωσαν στον Ευαγγελισμό, ένα χωριό της Μεσσηνίας που περιτριγυρίζεται από ελαιώνες.
Μια οικογενειακή υπόθεση
Τα δύο αδέρφια μεγάλωσαν στον Ευαγγελισμό, ένα χωριό της Μεσσηνίας που περιτριγυρίζεται από ελαιώνες.
Η ιδέα αρχικά «γεννήθηκε» από τον Παναγιώτη – να δημιουργήσει ένα brand, με στόχο το ελαιόλαδο της οικογένειάς του να είναι προσβάσιμο σε κάθε καταναλωτή στον κόσμο, κατευθείαν από τον παραγωγό. Αυτή η ιδέα έγινε και η κινητήριος δύναμη πίσω το Yapapi. Ένα brand που επιμένει να ακολουθεί παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα έχει βάλει στην καθημερινότητά του τη βιωσιμότητα και τη προστασία του περιβάλλοντος.
Το Yapapi είναι ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, με πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα. Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι και αμέσως μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο. Ένα artisanal ελαιόλαδο Ο Παναγιώτης και ο Άγγελος επιμένουν στη χρήση παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας και συγκομιδής, ενώ παράλληλα ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνικές για την εξασφάλιση της μέγιστης ποιότητας και φρεσκάδας του προϊόντος τους. Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι και αμέσως μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο, όπου υποβάλλονται σε ψυχρή έκθλιψη, μια διαδικασία που διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών και των αρωματικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, με πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα. Και όλα αυτά σε μια πρωτότυπη συσκευασία που δεν είναι ούτε αρχαιοπρεπής, ούτε… κουλτουρέ, αλλά χαρούμενη και pop. Μέσα από τα social media και την ιστοσελίδα τους, ο Παναγιώτης και ο Άγγελος μοιράζονται συνταγές, βίντεο και άρθρα που αναδεικνύουν τα οφέλη και τις πολλαπλές χρήσεις του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Ωστόσο, το οικογενειακό κλίμα στο Yapapi δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγή του προϊόντος, αλλά και στη σχέση του brand με τους πελάτες. Για αυτό το λόγο ο Παναγιώτης και ο Άγγελος επικοινωνούν μαζί τους, προσφέροντας εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και πολύτιμες συμβουλές για τη χρήση του ελαιολάδου.
Ενώ την ίδια ώρα, μέσα από τα social media και την ιστοσελίδα τους, μοιράζονται συνταγές, βίντεο και άρθρα που αναδεικνύουν τα οφέλη και τις πολλαπλές χρήσεις του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. ΤοYapapi έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα στενά ελληνικά σύνορα, χάρη στη γνωριμία του Παναγιώτη και του Άγγελου με τον Γάλλο επιχειρηματία με έδρα την Αυστρία Jérôme Bacquias. Ο Γάλλος επιχειρηματίας με έδρα την Αυστρία Jérôme Bacquias μαζί με τον Άγγελο και τον Παναγιώτη.
Το βήμα προς το εξωτερικό Το τελευταίο διάστημα το Yapapi έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα στενά ελληνικά σύνορα. Σε αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η γνωριμία του Παναγιώτη και του Άγγελου με τον Γάλλο επιχειρηματία με έδρα την Αυστρία Jérôme Bacquias, ο οποίος τους βοήθησε να βγει online το προϊόν τους και πλέον να είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, η διεθνής αγορά, ήταν από την αρχή ένας από τους στόχους των δύο αδερφών από τη Μεσσηνία.
Αυτή την περίοδο το Yapapi, μέσα από ένα φιλόδοξο business plan, προσελκύει το ενδιαφέρον διεθνών αγορών, αναδεικνύοντας την υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πηγή: Andro.gr