Εντός του επόμενου τριμήνου αναμένεται η υλοποίηση μιας ακόμα προεκλογικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και δέσμευση του νέου ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, δήλωσε πως στόχος είναι η αύξηση των απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα. Να λοιπόν που οι εξελίξεις τον δικαιώνουν, καθώς όπως μαθαίνουμε, τους επόμενους μήνες, με πιθανότερο το Νοέμβριο, αναμένεται η προδημοσίευση για το καινούργιο πρόγραμμα νέων γεωργών. Η δε προκήρυξη αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει ΟΣΔΕ, ενώ σύμφωνα με το Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο το πρόγραμμα νέων αγροτών αναφέρεται ως Δράση «Π3-75.1 – Εγκατάσταση νέων γεωργών» και η ενίσχυση που δύναται να λάβει κάθε δικαιούχος θα κυμαίνεται από 30.000€ έως και 42.500€ ευρώ.

Featured Image

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ενδέχεται να μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στη γεωργία έως και 24 μήνες (2 έτη) πριν. Βάσει αυτού, κατά καιρούς, πολλοί υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ είχαν αναφέρει πως ενδέχεται να έχουμε πρόσκληση εντός του 2023 ώστε να μπορούν να ενταχθούν και οι νεοεισερχόμενου του 2021.

Το συνολικό μπάτζετ θα είναι πέριξ των 200 εκατ. ευρώ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image