Σε μια αποστροφή του λόγου του πριν 1,5 περίπου χρόνο, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε πει ότι όποιος καταναλωτής θέλει αρνί… “Πόρσε”, ας πάει στο κρεοπωλείο, για να το πληρώσει και ακριβότερα, όποιος όμως δεν θέλει αρνί… “Πόρσε”, μπορεί να πάει και να ψωνίσει από το επονομαζόμενο καλάθι που είχε θεσπίσει τότε η κυβέρνηση.

Η δήλωση του τότε υπουργού Ανάπτυξης είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ειδικά στις τάξεις των κτηνοτρόφων, που έβλεπαν μια κυβέρνηση να προσπαθεί με κάθε κόστος, να ρίξει τις τιμές και το περιθώριο κέρδους του παραγωγού, του κτηνοτρόφου, για να φάει φθηνό αρνί ο καταναλωτής στην Αθήνα, το Πάσχα. Θαρρείς κι αν αγοράσει κανείς αρνί ακριβό μια φορά το χρόνο για το Πάσχα, θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός του, κι όχι από τα κάθε λογής χαράτσια και την πανθομολογούμενη ακρίβεια σε καθημερινής χρήσης προϊόντα, διατροφικά και μη…

Ενάμιση χρόνο μετά και αφού το Agronewsbomb έχει αναδείξει πριν το Πάσχα, το ζήτημα των αθρόων εισαγωγών αρνιών αμφίβολης προέλευσης και ποιοτητας, ενόψει τότε του Πάσχα, επανέρχεται στη μνήμη μας η τότε δήλωση Γεωργιάδη, ο οποίος αν μη τι άλλο, είχε… δίκιο, χαρακτηρίζοντας το αρνί το ντόπιο “Πόρσε” και το αρνί του καλαθιού και πολύ πιθανόν, εισαγωγής… μη “Πόρσε”.

Featured Image

Έλα όμως που τα αρνιά που δεν ήταν “Πόρσε” και αποδείχθηκαν φθηνά, κατά πώς φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία -πριν δυο ημέρες στο ΥπΑΑΤ από όσα είπαν οι υπεύθυνοι, δεν διεφάνη ξεκάθαρα αν η πανώλη ήρθε από την Ευρώπη ή τα Βαλκάνια- έκαναν και τη ζημιά. Η οποία, μακάρι να περιοριστεί σε μερικές χιλιάδες ζώα, για να μην υπάρξει θέμα με τις εξαγωγές μας σε γαλακτοκομικά, αλλά κυρίως τη Φέτα.

Την επόμενη λοιπόν φορά που ως καταναλωτές θα σας πουν να μην πάρετε αρνί… “Πόρσε”, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθότι στο βωμό της φθήνιας και του πληθωρισμού, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα μια από τις λίγες, εναπομείνασες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image