Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσθεσε σήμερα το «Abricot des Baronnies» στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Το “Abricot des Baronnies” είναι ένα φρέσκο φρούτο που καλλιεργείται στους πρόποδες των Άλπεων.

Είναι ιδιαίτερα γλυκό και μπορεί να είναι πορτοκαλί, δίχρωμο, κόκκινο ή λευκό.

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γαλλία, κυρίως στα νότια του διαμερίσματος Drôme, με συνορεύουσες κοινότητες στα διαμερίσματα Vaucluse και Hautes-Alpes, η γεωγραφική περιοχή έχει οριστεί λαμβάνοντας υπόψη τα ιστορικά, γεωγραφικά και γεωμορφολογικά κριτήρια που χαρακτηρίζουν την περιοχή Baronnies.

Featured Image

Αυτή η περιοχή βασίζεται επίσης στην ιστορική εξέλιξη της παραγωγής βερίκοκων στις Βαρονίες. Όλα τα στάδια από τη φύτευση έως τη συγκομιδή πραγματοποιούνται στην περιοχή αυτή, η οποία καλύπτει 87 κοινότητες.

Τα χαρακτηριστικά του «Abricot des Baronnies» είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αγρονομικών και κλιματικών απαιτήσεων της βερικοκιάς (που καθορίζουν την ανάπτυξη, την καρποφορία και την ποιότητα αυτών των καρπών), των φυσικών συνθηκών της γεωγραφίας της περιοχής και της γνώσης. πώς εφαρμόζεται από τους παραγωγούς.

Το «Abricot des Baronnies» εκτιμάται φρέσκο αλλά και με τη μορφή νέκταρ, μαρμελάδων, κομπόστες, ακόμη και προϊόντων ομορφιάς, κάτι που σας επιτρέπει να το απολαύσετε όλο το χρόνο.

Αυτό το νέο όνομα θα προστεθεί στη λίστα των 3.596 γεωγραφικών ενδείξεων που ήδη προστατεύονται. Ο κατάλογος όλων των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων eAmbrosia. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Quality Systems και στην πύλη GIView.

Featured Image