Αφού εκτίμησε την παραγωγή της Ισπανίας για τη νέα χρονιά στους 3,2 εκατ. τόνους ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, προφανώς εκ παραδρομής και εννοώντας την παγκόσμια παραγωγή, οφείλει κάποιες απαντήσεις στον αγροτικό κόσμο μετά την εκτίναξη της τιμής του ελαιολάδου πάνω από τα 10,20 ευρώ το κιλό στους Αγίους Αποστόλους.

Ο λόγος για τον Γιώργο Αυτιά, γνωστό δημοσιογράφο και προσφάτως εκλεγέντα με σαρωτικό τρόπο, στην Ευρωβουλή με τη ΝΔ, ο οποίος έκανε πρόσφατα πρόβλεψη τιμής για τη νέα χρονιά στο ελαιόλαδο στα 5,5 ευρώ.

Τα γεγονότα βέβαια των διέψευσαν πανηγυρικά, με τη δημοπρασία των Αγίων Αποστόλων, να κλείνει με τιμή 10,20 ευρώ το κιλό για ένα βυτίο 37 τόνων. Εκτός βέβαια, αν εννοούσε την τιμή του μισόκιλου στα 5,5 ευρώ, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Φέτα…

Αυτιάς: Παραγωγή ελαιολάδου Ισπανίας 3,2 εκατ. τόνοι και τιμή 5,5 ευρώ!

Featured Image

Σημειωτέον ότι η τιμή αυτή αποτελεί το πιο σοβαρό δείκτη και το βαρόμετρο για τις τιμές της χρονιάς, κάθε έτος. Πέρσι η πρώτη τιμή ήταν στα 9,05 και μια δεύτερη στα 9,20. Φέτος είμαστε ήδη 1,15 ευρώ παραπάνω από πέρσι.

Και για όσους δεν γνωρίζουν η τιμή του πρώτου αγουρέλαιου σε σχέση με το συμβατικό έξτρα παρθένο που ακολουθεί είναι 1 ευρώ συνήθως παραπάνω.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image