Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας θα επικεντρωθεί στην πρότασή του για αλλαγές στην επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου, με την κυβέρνηση να συζητά, όπως είπε και ο κ. Τσιάρας στον Έβρο, ακόμα και το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία μέσω αλλαγών στον τρόπο κατανομής και βάσει των νέων αναγκών των καλλιεργειών.
Το ραντεβού Τσιάρα και εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών, Υποδομών, Ενέργειας και Ανάπτυξης, παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ έκλεισε για τις 14 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι, στο μέγαρο της πλατείας Βάθη.
Εκεί, εκπρόσωπο της πανελλαδικής αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τα σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, όπως το κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις, τις πληρωμές, τις χαμηλές εμπορικές τιμές. Ενόψει του ραντεβού αναμένονται και αποφάσεις των αγροτών στα μπλόκα για το πλαίσιο αιτημάτων.
Όπως μαθαίνουμε, η κυβέρνηση συζητά αλλαγές στην επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου, ίσως και κάποιες στο ρεύμα με τα τιμολόγια. Έχει δε ως σημαία το ΥπΑΑΤ το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, που μένει βέβαια να δούμε αν, πώς και πότε θα λειτουργήσει. Για τους κτηνοτρόφους ο κ. Τσιάρας θα επιμείνει στα των αυξήσεων στις αποζημιώσεις για ζωονόσους, στο νέο μέτρο 5.2 που θα τρέξει γρήγορα και σε ένα μικρό de minimis για ζωοτροφές.
Newsroom Agronewsbomb