Συνάντηση με τον ΥπΑΑΤ Λ. Αυγενάκη στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα πραγματοποίησε την Δευτέρα 31 Ιουλίου, η Λίνα Τουπεκτσή, συντονίστρια γραμματείας Αγροτικών Φορέων Ν. Ημαθίας, Πολιτευτής ΝΔ Ημαθίας, Γεωπόνος – Τελωνειακός ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρει σχετικά: “Έθεσα ως προτεραιότητα δύο βασικά θέματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο του Νομού.

  1. Πως θα διαμορφωθεί η φετινή τιμή στο συμπύρηνο ροδάκινο καθώς διανύουμε μια χρονιά υψηλής ακαρπίας, ζημιών από βροχές και χαλάζι αλλά και σταθερά υψηλά κοστολόγια, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης εργατικών χεριών.
  2. Ζήτησα να αποζημιωθούν οι αγρότες της Ημαθίας για την έντονη ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες που υπάρχουν στο Νομό κυρίως στο βιομηχανικό ροδάκινο, στα νεκταρίνια αλλά και τα αχλάδια. Η αποζημίωση δεν καλύπτεται από τον μέχρι σήμερα κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε για την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του Υπουργείου στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και θα προχωρήσει σε ενέργειες και στρατηγικές για την επίλυση των προβλημάτων και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Featured Image

Ως πολιτευτής ΝΔ του Νομού Ημαθίας αλλά και ως γεωπόνος στέκομαι δίπλα στους αγρότες και θα μεταφέρω διαρκώς προβλήματα, ιδέες και προτάσεις στην κεντρική διοίκηση στην Αθήνα. Με όρεξη για δουλειά, μεράκι και αγάπη για τους πολίτες της Ημαθίας είμαι παρούσα και πρόθυμη για συνεργασίες για το καλό του τόπου”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image