ΑΣ Νίκαιας: Στα 28 λεπτά το σκληρό στα συμβόλαια, η τιμή για τα “ελεύθερα”.

Οριστικοποιήθηκε και κλείδωσε στα 28 λεπτά η τιμή στο σκληρό σιτάρι, εντός συμβολαίων, παρά τη γενικότερη πίεση στην αγορά, η τιμή από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νίκαιας Λάρισας.

Στα υπόλοιπα τονίζει μιλώντας στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκαιας κ. Αντώνης Ρεντζιάς: “βγάλαμε μια τιμή στον Συνεταιρισμό στα 26,8 λεπτά το κιλό, τα οποία αντιστοιχούν σε μια τιμή 24,6 λεπτά καθαρά στο χέρι του παραγωγού”.

Όποιος παραγωγός επιθυμεί να δώσει προϊόν μπορεί να το κάνει στις ανωτέρω τιμές.

Βέβαια, οι περισσότεροι παραγωγοί θα ήθελαν να πάρουν, καθώς τα κόστη παραγωγής είναι απαγορευτικά, πολύ υψηλότερες τιμές.

Featured Image

Η τιμή των 24,6 λεπτά καθαρά στο χέρι του παραγωγού ισχύει για ποσότητες της τάξης των 3.000 – 3.500 τόνων.

Παραγωγοί που έχουν δυνατότητα αποθήκευσης προτιμούν να τα πάνε όλα στην αποθήκη, για να πιάσουν καλύτερη τιμή αργότερα, όπως μας λένε.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, πιο βόρεια, σε νομούς της Μακεδονίας, ήδη το εμπόριο έχει αρχίσει, όπως μας αναφέρουν αγρότες, να… διαρρέει τιμές ακόμα και στα 23 λεπτά στον παραγωγό, για να μεγιστοποιήσει το κέρδος, σε βάρος φυσικά του Έλληνα αγρότη.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό για τους καλλιεργητές πλαίσιο, βλέπουμε και παρατηρούμε και μια κυβέρνηση, η οποία δεν κάνει και πολλά πράγματα για να πέσουν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, για να ωφεληθεί και ο καταναλωτής.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image