Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Καλά φέρεται να πήγαν και τα τελευταία απαιτούμενα τεστ πληρωμών, που διενήργησε ο οργανισμός των πληρωμών ενόψει πίστωσης της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης 2023.

Εκτός συγκλονιστικού πλέον απροόπτου, όπως αναφέρουν πηγές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνεται η εντολή πληρωμής με τις παρτίδες των δικαιούχων στην τράπεζα Πειραιώς, ώστε κατά τα συνηθισμένα, να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών. Συνολικά, δικαιούχοι ενιαίας εκτιμάται πως είναι πάνω από 600.000 παραγωγούς, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι στην πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης, η οποία εκτιμάται σε ένα ποσό γύρω στα 510 με 530 εκατ. ευρώ, ήτοι δηλαδή κοντά στο 20% μειωμένη από πέρσι.

Featured Image

Με λίγα λόγια οι περισσότεροι παραγωγοί λόγω της σύγκλισης των ενισχύσεων που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ, αναμένεται να δουν πολύ λιγότερα χρήματα σήμερα και ακόμα πιο λίγα σε σχέση με όσα είχαν συνηθίσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Όσον αφορά τώρα στο χρόνο πληρωμής, σίγουρα τα χρήματα θα καταστούν διαθέσιμα, σε μια χρονικά στιγμή, μετά τις 4 με 5 το απόγευμα, χωρίς να αποκλείεται αυτό να συμβεί και πιο αργά ακόμα το απόγευμα, όπως αναφέρουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image