Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά το ΟΣΔΕ, κανονικά πληρωμή ενιαίας και υπόλοιπα 2023.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τις πύλες ΟΣΔΕ, με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η συλλογή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, παρά το γεγονός ότι άργησε να ξεκινήσει και να… ρολάρει.

Αυτό που φαίνεται σε πρώτη φάση να επιτυγχάνει η κυβέρνηση, είναι να “κλειδώσει” την πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας του 2024, στον προκαθορισμένο για κάθε χρονιά χρόνο, δίνοντας βέβαια και μια μικρή παράταση στις δηλώσεις πέραν της 12ης Σεπτεμβρίου. Η παράταση αυτή θα δοθεί σε χρόνο κοντινό της λήξης της προθεσμίας, ώστε να παρακινηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους κοντά σε αυτή την ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση οι 650.000 δικαιούχοι πρέπει να κλείσουν ραντεβού με τις πύλες για να προχωρήσουν τη διαδικασία και να γίνουν οι πληρωμές της α’ δόσης τον Οκτώβριο. Λίγο νωρίτερα τοποθετείται χρονικά και η πληρωμή υπολοίπων επιδοτήσεων έτους 2023.

Featured Image

Εκείνο που εκκρεμεί, αλλά όχι για πολύ ακόμα, όπως λένε σχετικές πληροφορίες, είναι το άνοιγμα των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων, για τα οποία αναμένεται εγκύκλιος το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παρά τις δυσκολίες, τα κάθε λογής εμπόδια που θέτουν κάποιοι, αλλά και την παραφιλολογία ότι θα υπάρξει καθυστέρηση πληρωμών, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και αδύνατο να συμβεί ειδικά σε εποχές όπως η σημερινή που η κυβέρνηση δεν θέλει να διαρρήξει άλλο τη σχέση της με τον πρωτογενή τομέα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image