Για «χτύπημα κάτω από τη μέση» κάνουν λόγο αγρότες της Μαγνησίας και προειδοποιούν πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και ότι «οι κυβερνώντες θα μάς βρούνε απέναντι», σε περίπτωση που λάβουν και εκείνοι κλήσεις για απολογία για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αφορμή για τη δυσφορία τους οι κλήσεις που έλαβαν να παρουσιαστούν για να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα οι αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας Ρίζος Μαρούδας και Στέλιος Τσικριτζής.

Οι αγρότες στη Μαγνησία που συμμετείχαν στον Αλμυρό και στο Ριζόμυλο τα δύο μεγάλα αγροτικά μπλόκα του περασμένου χειμώνα δεν έχουν λάβει κλήση. «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση και θέλω να πιστεύω πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρήστος Πάντζιος από τον Αλμυρό, ευελπιστώντας πως δεν θα αιφνιδιαστούν δυσάρεστα.

Στο ίδιο ύφος και ο Χάρης Σεσκλιώτης από το Ριζόμυλο, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο να συμβεί κάτι τέτοιο και υπογράμμισε πως δικαίως διαμαρτύρονται οι αγροτικοί σύλλογοι της Λάρισας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του ενάμιση μήνα των αγροτικών κινητοποιήσεων, εκτός από συμβολικούς αποκλεισμούς οι οποίοι δε δημιούργησαν προβλήματα στην κυκλοφορία, οι διαδηλωτές αγρότες ουδέποτε παρακώλυσαν ή έκλεισαν την ΠΑΘΕ. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος που δεν προκλήθηκαν «συγκρούσεις» με άλλες κοινωνικές ομάδες και είχαν την αμέριστη στήριξη όλων.

Featured Image

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της καθόδου τους στην Αθήνα με τα τρακτέρ όλα έγιναν σε συνεννόηση και συνεργασία με την αστυνομία και δε δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Το γεγονός ότι οι κλήσεις επιδόθηκαν μέσα στις ευρωεκλογές έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στον κάμπο. Ενώ ήδη οι αγροτικοί σύλλογοι της Λάρισας έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις και συγκέντρωση στήριξης των αγροτών που καλούνται να απολογηθούν.

«Δεν μας φοβίζουν και δεν μας πτοούν τέτοιες αυταρχικές μεθοδεύσεις. Θα συνεχίσουμε αλύγιστοι τις κινητοποιήσεις μας για το δικαίωμα μας στην επιβίωση. Θα τα πούμε ξανά στις νέες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που έρχονται όσο αυτή η πολιτική μας οδηγεί στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την ερήμωση των χωριών μας», επισημαίνει η Ενωση Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της Θεσσαλίας «αντί να αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και τρομοκρατία τους αγρότες, που ούτως ή άλλως δεν μας φοβίζουν και δεν μας σταματάνε, να καθίσει και να λύσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει με την πολιτική της».

Ανάλογα αγροτοδικεία για τις κινητοποιήσεις του 2017 είχαν στηθεί το 2020, ενώ κλήσεις για να απολογηθούν είχαν λάβει και αγρότες της Μαγνησίας, ωστόσο στη συνέχεια η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Πηγή: taxydromos.gr

Featured Image