Με πρόσφατη απόφαση του προέδρου του Οργανισμού Πληρωμών Ενιαίας Κοινοτικής Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΠΕΚΕΠΕ), Κυριάκου Μπαμπασίδη, ιδρύθηκε μια Ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολόγησης Παραδοτέου.

Η Επιτροπή αποτελείται από τα εξής εξειδικευμένα μέλη:

Δήμος Κοντζίνος, ΠΕ Πληροφορικής

Παναγιώτα Παπαδοπούλου, ΠΕ Πληροφορικής

Βασίλειος Δαλάκας, ΠΕ Πληροφορικής.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο σκοπός της είναι να αξιολογήσει το παραδοτέο, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια, την ορθή τεχνική και νομική υλοποίηση της Σύμβασης, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η Επιτροπή δεν παρέλαβε τελικά το έργο δίνοντας παράταση στην αγωνία των παραγωγών, των ΚΥΔ κ.λπ.

Featured Image

Η σύσταση της Επιτροπής έρχεται σε συνέχεια εγγράφων από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυτό που διερωτώνται οι αγρότες είναι αν όλες αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν την υποβολή των δηλώσεων που έχει καθυστερήσει και κατ’ επέκταση τις πληρωμές του ερχόμενου φθινοπώρου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στον οργανισμό που όπως έχει πει “δεν είναι σε επιτήρηση”.

Δείτε και την σχετική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9E%CE%96746%CE%A8%CE%A7%CE%9E%CE%A7-3%CE%A83?inline=true

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image