«Τετάρτη 17 Γενάρη οι αγρότες της Σάμου βγαίνουμε στο δρόμο!», τονίζει ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος σημειώνοντας ότι, «17 Γενάρη δεν πάμε στα χωράφια μας! Κατεβαίνουμε στο δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζήσουμε από τη δουλειά μας! Κόντρα στην ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής! Δίνουμε ραντεβού στις 10.30 το πρωί έξω από την Περιφέρεια στο Βαθύ».

«Καλούμε κάθε αγρότη και αγρότισσα του νησιού, κάθε έναν από εμάς που κόπιασε φέτος να βγάλει τις ελιές του και απογοητεύτηκε λόγω ακαρπίας, κάθε έναν που ήρθε αντιμέτωπος με τις καιρικές συνθήκες και έτρεχε να σώσει τα αμπέλια του από τις αρρώστιες, κάθε έναν που πάσχισε να πουλήσει τα κηπευτικά του και να βγάλει το μέλι του, κάθε έναν που αντιμετώπισε καταστροφές από τα αγριογούρουνα, κάθε έναν που του φαίνεται δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις περικοπές στις επιδοτήσεις (όπως ορίζει και η νέα ΚΑΠ) και κάθε έναν που θέλει τον κόπο του να αμείβεται και να μην ψάχνει για δεύτερες και τρίτες δουλειές, να δώσει το “παρών”», επισημαίνει ο Αγροτικός Σύλλογος και προσθέτει:

«Αυτή άλλωστε είναι και η απόφαση των μελών που συμμετείχαν σε δύο απανωτές γενικές συνελεύσεις το προηγούμενο διάστημα και κατέληξαν ότι μόνο αν κινητοποιηθούμε θα μπορέσουν να δοθούν λύσεις! Αποκούμπι μας ο Σύλλογος και ελπίδα μας οι κινητοποιήσεις που γίνονται και θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας από τους αγρότες όπως αποφασίστηκε και στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 10/12.

Δράσεις του Συλλόγου για το επόμενο διάστημα:

Περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά για προετοιμασία της κινητοποίησης – Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί άμεσα

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ – Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί

Featured Image

Συμπαράσταση στο δικαστήριο για τον συνάδελφο που υπέστη ζημιές από τα αγριογούρουνα όταν αυτό οριστεί

Συντονισμό με αγροτικούς συλλόγους του Βορείου Αιγαίου»

Καταλήγοντας αναφέρει ότι, «και τη νέα χρονιά υπερασπιζόμαστε το χαμένο μας εισόδημα και τη ζωή μας στην ύπαιθρο! Πρέπει να μείνουμε στα χωράφιά μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε!

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση! Ενημερώνουμε αγρότες και αγρότισσες κατά κύριο και μη, επάγγελμα να είναι εκεί!»

Για επικοινωνία στα τηλέφωνα 6987851316 – 6979912819 – 6972070439 – 6987657771 και στο e-mail του συλλόγου [email protected]

Featured Image