Τεράστιες ζημιές στις δενδροκαλλιεργειες προκάλεσε θεομηνία που έπληξε την Ημαθία.

Οι αγρότες είναι σε απόγνωση καθώς αντίκρυσαν πεσμένα στο χώμα τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια που ήταν προς συγκομιδή, ενώ όσα φρούτα έμειναν στα δέντρα, είναι γεμάτα “χτυπήματα” εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Ζημίες προκλήθηκαν και σε ακτινίδια, αλλά και σε θερμοκήπια και στο φυτικό κεφάλαιο, καθώς υπήρξαν και σπασμένα κλαδιά αλλά και ξεριζωμένα δέντρα, ενώ υπάρχει φόβος για τα αγροτικά προϊόντα να προσβληθούν από μονίλια.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ημαθίας πραγματοποιούν αυτοψίες προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών σε επιχειρήσεις και φυτική παραγωγή ώστε να προχωρήσουν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΛΓΑ για την ταχύτερη δυνατή υποστήριξη και αποζημίωση των πληγέντων.

Featured Image

Τσαβδαρίδης προς ΕΛΓΑ: Επίσπευση των εκτιμήσεων

Έπειτα και από τις ζημίες που υπέστησαν πολλές αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια στην Ημαθία (ευρύτερες περιοχές του Δήμου Νάουσας και του Δήμου της Βέροιας και σε κάποιες περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας) από τους ισχυρούς ανέμου, o βουλευτής κ. Τσαβδαρίδης ήρθε αμέσως σε τηλεφωνική επικοινωνία με την προϊσταμένη του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κα. Μαρία Παπά ζητώντας να γίνουν ταχύτατα όλες οι απαραίτητες ενέργειες επ’ ωφελεία των πληγέντων παραγωγών, σύμφωνα με τη Φωνή Ναούσης.

Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε την επίσπευση των εκτιμήσεων ζημιών από τους γεωπόνους του Οργανισμού προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι αναγγελίες και να προχωρήσουν εν συνεχεία οι απαραίτητες διαδικασίες για την δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών.

Featured Image