Μέχρι και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 επρόκειτο να παραμείνει ανοιχτό το πληροφοριακό σύστημα τους ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή των τροποποιητικών και διορθωτικών δηλώσεων επί των αιτήσεων των αγροτών που αφορούν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ 2023).

Έτσι είχε ανακοινώσει το ΥπΑΑΤ, αλλά όπως είχε γράψει το Agronewsbomb και επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις γενικά οι ημερομηνίες όσον αφορά το σύστημα λίγη σημασία έχουν. Κάπως έτσι φθάσαμε στις 15 Μαρτίου 2023 για να κλείσει το ΟΣΔΕ για τις τροποποιητικές και τις διορθώσεις των οικολογικών, όπως μας λένε από πύλες ΟΣΔΕ, καθώς υπάρχει στα ΚΥΔ μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση σε σχέση με ζητήματα που αφορούν τα κριτήρια των συνδεδεμένων, π.χ. βαμβάκι, αλλά και τα οικολογικά σχήματα, όπου άλλα περιμένουν οι παραγωγοί και άλλα θα δουν.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφού ακολουθήσει η επεξεργασία των στοιχείων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιώντας τους απαραίτητους ελέγχους, θα προχωρήσει στην πληρωμή των οικολογικών προγραμμάτων και των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Featured Image

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πριν το Πάσχα θα πληρωθούν στους 370.000 δικαιούχους των οικολογικών σχημάτων το ποσό των 425 εκατ. ευρώ, ενώ εντός Απριλίου θα καταβληθούν τα 245 εκατ. ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Την ίδια περίοδο, λίγο πριν το Πάσχα αναμένεται και η διορθωτική πληρωμή, κατά την οποία θα απορροφηθεί το αδιάθετο κονδύλι ύψους 88 εκατ. ευρώ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image