Τέλος Μαΐου θα μπουν τα 42 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Κάρλας, ανακοίνωσαν απόψε οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών Λευτέρης Αυγενάκης και Κωστής Χατζηδάκης που βρέθηκαν στη Λάρισα στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τις θεομηνίες, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Imperial”, σύμφωνα με το thessaliatv.gr.

Τα χρήματα αυτά εγκρίθηκαν από ευρωπαϊκό πρόγραμμα έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα εκατοντάδων αγροτών που βλέπουν τα χωράφια και τον εξοπλισμό τους να παραμένει 8 μήνες μετά τις θεομηνίες “Ντάνιελ” και “Ηλίας” κάτω από τα νερά της επανασχηματισθείσας Κάρλας.

«Οικονομία – Αγροτική Πολιτική – Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» τέθηκαν επί τάπητος σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα, σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Imperial», παρουσία τεσσάρων υπουργών-υφυπουργών, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.

Featured Image

Χατζηδάκης: Οι αγρότες της Θεσσαλίας δεν θέλουν παχιά λόγια

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη, των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνου Πετραλιά, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλου καθώς και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα.

Για μια διαφορετική από τις άλλες εκδηλώσεις έκανε λόγο ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε μια προσπάθεια απολογισμού σε όσα προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση σε σχέση σε τις πληγές που άνοιξε ο Daniel στη Θεσσαλία και παρουσίαση του ποιος θα είναι ο χάρτης της διαδρομής από εδώ και στο εξής και ειδικά για το θέμα των υδάτων αλλά και για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για ένα βιώσιμο μέλλον στη περιοχή. «Θα μιλήσουμε με συγκεκριμένους αριθμούς, δεν θέλουν παχιά λόγια οι Θεσσαλοί, θέλουν να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι.», τόνισε ο υπουργός λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης. «Έχουμε κυρίως μπροστά μας το μεγάλο σχέδιο για την διαχείριση των υδάτων», συμπλήρωσε.

Είναι η ώρα να αποζημιώσουμε και να δώσουμε ανάσα ζωής σε παραγωγούς και κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα πως: «από την πρώτη στιγμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαστε δίπλα στους Θεσσαλούς που περνούν μεγάλη δοκιμασία. Έχουμε καταβάλλει ενισχύσεις οι οποίες ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο, όμως έχουμε ακόμη δρόμο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα, όμως η κυβέρνηση θα είναι εδώ μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα σε αυτόν τον τόπο. Είναι η ώρα να αποζημιώσουμε και να δώσουμε ανάσα ζωής στους παραγωγούς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Οι ολόκληρες αποζημιώσεις θα δοθούν τέλος τους Ιουνίου όπως ανακοινώσαμε».

Featured Image