Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι η ταξινόμηση των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και των ποικιλιών σταφιδοποιίας της χώρας, σύμφωνα με το άρθρο 81 του Καν (ΕΚ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου καθώς και με την αριθμ. 2454/235853/2019 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Β’ 3645), όπως κάθε φορά ισχύει.
1. Η Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζεται ως αρμόδια αρχή για:
α) τη λήψη νομοθετικών μέτρων και λοιπών διατάξεων σχετικά με:
i. την ταξινόμηση των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και των ποικιλιών σταφιδοποιίας της χώρας,
ii. την προστασία οριοθετημένων περιοχών γεωγραφικής ένδειξης, σύμφωνα με το άρθρο 6,
β) τoν έλεγχο των αιτήσεων των άρθρων 5 και 6 καθώς και την παραπομπή τους για γνωμοδότηση, με σχετική εισήγηση, στην ΚΕΠΟ.
2. Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ή οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) των Περιφερειακών Ενοτήτων ορίζονται ως αρμόδιες αρχές για:
α) την παραλαβή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για την ταξινόμηση των ξενικών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και των φακέλων που τις συνοδεύουν, σύμφωνα με το άρθρο 5,
β) τη σύνταξη τεκμηριωμένης εισήγησης σχετικά με τις ανωτέρω αιτήσεις και
γ) τη διαβίβαση αυτών στη Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Δείτε εδώ λεπτομέρειες
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A80%CE%A8%CE%9E4653%CE%A0%CE%93-3%CE%94%CE%A8?inline=true
Newsroom Agronewsbomb