Την απόφαση για κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων με προοπτική εξόδου των τρακτέρ στο δρόμο και στήσιμο μπλόκου στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου έλαβαν σήμερα (5/1) το βράδυ οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και οι αγρότες οι οποίοι συμμετείχαν στην παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη που συγκάλεσε στον Παλαμά η ΕΟΑΣΚ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας μαζί με άλλους εκπροσώπους από το μπλόκο των αγροτών του Πλατυκάμπου στη Λάρισα. Όπως αποφασίστηκε, θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη εντός των ημερών (ίσως στις 12 του μήνα). Από τις 15 Ιανουαρίου τα τρακτέρ θα αρχίσουν να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών του Νομού Καρδίτσας με προσανατολισμό την έξοδο στο δρόμο και το στήσιμο μπλόκου στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έγινε ενημέρωση από τη Διοίκηση της ΕΟΑΣΚ πάνω στα καυτά ζητήματα του αγροτικού κόσμου, με κύρια εκείνα που αφορούν τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες, τις αποκαταστάσεις των υποδομών και την αντιπλημμυρική θωράκιση. Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων μετέφεραν την εικόνα που επικρατεί στις τάξεις του παραγωγικού πληθυσμού των χωριών.

Featured Image

Παράλληλα η Διοίκηση της ΕΟΑΣΚ καυτηρίασε το γεγονός ότι ενώ έχουν ζητήσει εδώ και ημέρες συνάντηση με κυβερνητικό κλιμακιο, δεν έχουν λάβει ακόμη καμία απάντηση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η οργανωτική προετοιμασία, με κλιμάκια της ΕΟΑΣΚ να προχωρούν σε ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά.

Πηγή: neosagon.gr