Κατάμεστη ήταν η αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί οι εκπρόσωποι των ΚΥΔ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, κάτι που έχει επισημάνει πολλάκις το Agronewsbomb, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρήθηκε σε σχέση με το άνοιγμα του συστήματος για τα ΚΥΔ, αλλά και τα μετέπειτα προβλήματα.

Εκπρόσωποι μεγάλων ΚΥΔ αναφέρθηκαν στα προβλήματα του συστήματος ειδικά σε περιοχές που απαιτείται εναλλαγή αγροτεμαχίων. Επίσης στο γεγονός ότι όλα τρέχουν χωρίς εγκυκλίους.

Οι ίδιοι άνθρωποι από ΚΥΔ είπαν στο Agronewsbomb ότι ακούστηκαν πολλά…”θα” στην εκδήλωση, ενώ τέθηκε και το θέμα της παράτασης, μια παράταση που είναι αναγκαία πέραν της 12ης Σεπτεμβρίου ως προθεσμία, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα. Ακόμα αναφέρθηκε πως θα υπάρξουν επισημάνσεις από τα ΚΥΔ σε σχέση με το σύστημα, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια άλλωστε.

Τέλος ακούστηκαν προβληματισμοί σε σχέση με την… ασφάλεια που μπορεί να υπάρχει σήμερα αναφορικά με το αν θα γίνει πληρωμή πρώτης δόσης ενιαίας τον Οκτώβρη όπως είθισται.

Featured Image

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ πάντως με ανάρτησή του στο facebook αναφέρθηκε στην εκδήλωση.

Η ανάρτηση Μπαμπασίδη αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δια ζώσης ενημερωτική εκδήλωση για τα ΚΥΔ που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε γνωστό ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη. Η προσέλευση ήταν μεγάλη. Εκπρόσωποι των ΚΥΔ από την Θράκη τη Μακεδονία την Ήπειρο και τη Θεσσαλία παρακολούθησαν την παρουσίαση της ΕΑΕ 2024, που έκαναν οι Διευθυντές της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διατύπωσαν ερωτήσεις, τοποθετήθηκαν για το σύνολο των θεμάτων σχετικών με την ΕΑΕ 2024 και πήραν απαντήσεις και διευκρινήσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους του ανάδοχου. Ακολουθεί παρόμοια εκδήλωση την Παρασκευή 26 Ιουλίου στην Πάτρα και μια ακόμα, διαδικτυακή την ερχόμενη εβδομάδα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image